Studentenloket Zwolle kent goede start

Drie maanden geleden opende Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) haar studentenloket aan het Lübeckplein. Zwolle was toen de eerste hbo-studentenstad met een studentenloket. Dit is nog steeds het geval. Jammer, zo vinden de Zwolse studenten. Zij merkten de afgelopen maanden dat een studentenloket een belangrijke functie heeft.

Het studentenloket heeft inmiddels tientallen studenten geadviseerd. Ruim de helft van de adviezen ging over de zoektocht naar kamers, de prijs van studentenkamers en over problemen met de huisbaas. Opvallend was de diversiteit van de andere vragen. Zo adviseerde het studentenloket studenten bijvoorbeeld over problemen met de opleiding, maar ook over stage, het aanvragen van beurzen voor studie in het buitenland en het opstarten van nieuwe studenteninitiatieven. Ook kreeg het studentenloket veel vragen van bezorgde studenten en ouders over de dreigende afschaffing van de basisbeurs door minister Plasterk.

De studenten van SOOZ zijn erg blij dat zij niet alleen klachten in behandeling nemen, maar ook studenten wegwijs kunnen maken in het Zwolse subsidielandschap en bij het zoeken van beurzen en voorlichten over stageplaatsen.

In de eerste drie maanden is het studentenloket geregeld gepromoot onder de Zwolse studenten. Hierin waren met name de Check-je-Kamerweek en een stand op de studiebeurs in de IJsselhallen belangrijk. Ook het komende halfjaar hoopt SOOZ geregeld een promotionele activiteit te organiseren.

Artikel delen:

Reageer