Crowdfundingcampagne voor Preschool Project

Studenten van Windesheim Zwolle organiseren vanaf 3 juni 2017 een crowdfundingcampagne voor het duurzame ontwikkelingsproject waaraan zij werken. Ze zetten zich in voor kindereducatie in preschools op Bali, Indonesië.

190517_students_of_windesheim_training_preschool_teachers_on_bali_1___leonie_de_zwaan.jpg
Foto’s Leonie de Zwaan

De studenten, Emile Bronkhorst en Leonie de Zwaan, werken samen met acht andere studenten aan het Preschool Project en zoeken financiële steun voor dit project. Hun streven is zo’n €2000. De studenten over de campagne: "Wij willen het geld inzetten om de educatie hier met kleine, maar duurzame stappen te verbeteren. We zien dat het nodig is en we hebben de kennis om dit te doen. We hebben er alleen het geld niet voor!" Het doel van dit project is het verbeteren van de achtergestelde kindereducatie op Bali. De studenten implementeren een educatief programma in preschools voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Het programma zorgt dat kinderen op een speelse manier leren.

190517_students_of_windesheim_training_preschool_teachers_on_bali_2___leonie_de_zwaan.jpg

Een uitdaging van dit project is het financiële gedeelte. Op dit moment heeft het project veel geld nodig voor onder andere trainingsmaterialen, leerboeken, verf- en schildermaterialen. De studenten zetten daarom een online crowdfundingcampagne op. Met de dertig dagen durende campagne hopen de studenten op genoeg donaties om hun doelbedrag te behalen, maar ze zeggen ook: "Alle kleine beetjes helpen en elke donateur zullen we ontzettend dankbaar zijn!" Via Facebook (@PreschoolProjectIndonesia) roepen ze mensen op om te doneren.

Het programma, genaamd Play & Learning Program, is opgezet door Jannie Lensen, hogeschoolhoofddocent en projectleider van het Preschool project. Studenten bezoeken preschools op Bali en werken met de leraren samen. Ze observeren onder andere de manier van lesgeven en het niveau van de kinderen. Ook kijken ze bijvoorbeeld naar materialen die de scholen hebben of juist niet hebben. De bevindingen worden samen met theorie verwerkt in trainingen die de studenten geven aan de teachers van de preschools. Het programma is helemaal aangepast aan de cultuur van Bali.

Tegenwoordig begint de overheid van Indonesië in te zien hoe belangrijk preschools zijn (kindereducatie t/m 6 jaar). De beschikbaarheid en aanwezigheid van preschools wordt steeds groter. In elk dorp moet er minstens één zijn, is het streven. Indonesische gemeenschappen zijn begonnen met zo’n 200.000 nieuwe preschools op te starten. De overheid neemt deel in de kosten als de preschools al gestart zijn en bewezen hebben dat ze kans hebben te overleven. Dit stimuleert enthousiaste vrijwilligers om nieuwe preschools te starten in gemeenschappen, dit leidt echter ook tot een dilemma. Ongekwalificeerde leraren proberen goede educatie te geven aan jonge kinderen. Dit is waarom het Preschool project is opgezet en waarom we het Play & Learning Programma implementeren. Jarenlang hebben studenten van Windesheim en projectleider Jannie Lensen gewerkt aan het programma. Het programma is ontwikkeld, vertaald en aangepast naar de Indonesische cultuur, zodat leraren kinderen van goede kwaliteit educatie kunnen voorzien. Leraren leren hun eigen lessen te creëren, speelse thema’s te gebruiken en basistechnieken van het lesgeven die soms nog ontbreken. Er werken zo’n 25 preschools in de Buleleng regio van Bali aan het programma. Meer informatie over de minor van Windesheim op Bali is te vinden op www.minorisd.nl/bali .  Link crowdfundingcampagne: https://onepercentclub.com/en/projects/create-better-education-for-young-children/plan

Artikel delen: