Jongeren zijn de baas komende zomer

Zwolle – De zomervakantie komt er weer aan. Voor veel jongeren het moment om na te denken over een vakantiebaan. Vakken vullen, oppassen, kranten bezorgen, in de bediening. Er zijn veel mogelijkheden, maar het kan ook anders. Het project ZomerOndernemer laat jongeren ervaren hoe het is om te ondernemen. Ze starten in de zomervakantie een eigen onderneming. Deelname is kosteloos. Sterker nog, de deelnemers ontvangen zelfs een startkapitaaltje.

ZomerOndernemer is een project voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Onder begeleiding van professionele trainers starten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvangen een startkapitaal en zijn verzekerd. Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training. Daarna zijn de jongeren wekelijks te gast bij ervaren ondernemers en bekende organisaties in de regio. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

 

Het project van Stichting The New Entrepreneur bestaat al sinds 2010 en is de afgelopen jaren gegroeid in Nederland. Komende zomer start het project in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Arnhem, Flevoland, Oss-Bernheze, Rotterdam, Utrecht/Stichtse Vecht, Westfriesland, Zeeland en Zwolle. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl . In elke regio is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Artikel delen: