Inschrijving Salverda Berkumloop

Zwolle – De 27ste editie van de Salverda Berkumloop wordt op dinsdagavond 12 september 2017 gelopen. Op deze avond klinkt om klokslag 19.00 uur voor 1.750 deelnemers het startschot. De inschrijving opent zondag 11 juni om 12.00 uur op www.berkumloop.nl  en sluit bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers van 1.750. Vorig jaar was het loopevenement in een kleine twee uur volgeboekt.

Het parcours van de Berkumloop is gelegen in een fraai landelijk en idyllische omgeving, in en rondom tuindorp Berkum. De loop bestaat uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Op de langste afstand staat het parcoursrecord bij de mannen op 28 minuten en 17 seconden en werd in 2003 gelopen door Richard Yatich. Bij de vrouwen staat de snelste tijd (32.57) op naam van Flomena Chepchirchir. De Keniaanse zegevierde in 2006 in een nieuw parcoursrecord. Net als voorgaande jaren wordt er ook dit jaar gelopen voor verschillende goede doelen, te weten: Stichting Present Zwolle, VG Sport Zwolle en Wijkvereniging Berkum. 

Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast kunnen de lopers zich laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven en dit in de vorm van een extra bijdrage kenbaar maken tijdens het inschrijven. Vlak voor de start van de Berkumloop worden de cheques aan de goede doelen overhandigd. De prijsuitreiking is na afloop in wijkcentrum De Weijenbelt, waar ook de verloting plaats heeft. Alle deelnemers maken kans op mooie prijzen bij de verloting. Om mee te dingen dient wél het startnummer gelijk na de finish ingeleverd te worden bij de organisatie.

Artikel delen: