Najaarsprogramma Hedon volop in de steigers

Zwolle – De website van Zwols poppodium Hedon toont nu al een uitgebreid en divers muziekaanbod voor het nieuwe concertseizoen. Het is het werk van programmeurs Erik Delobel en Paul van ’t Veer. Met aandacht voor zowel de nog ongeslepen diamanten als de grote publieksfavorieten en alles daar tussenin, blijft geen genre ongeroerd. Kaartverkoop voor het complete programma is al gestart, kijk voor de meest complete programmering op www.hedon-zwolle.nl.

kimwildefoto_melanie_smit.jpg 

Met nog een ruime maand te gaan tot de zomerstop sluit Hedon het huidige podiumseizoen af met een aantal geijkte en een aantal opkomende namen. Rock- en metalliefhebbers kunnen dit seizoen hun hart op halen bij namen als CJ Ramone en Sepultura, voor liefhebbers van singer-songwriters horen Kraak & Smaak-vocalist IVAR en surfer Ziggy Alberts op de agenda te staan. Op dance-gebied maken Singlefeestje, University Of Dance met Tony Junior en 80’s-event Kulture Klub nog hun opwachting. Bijzondere vermelding verdient de samenwerking met Stone Rock Festival in Dalfsen, waar Hedon een deel van de programmering voor haar rekening neemt, en als kers op de taart de Lepeltje Lepeltje Afterparty op 1 juli.

Publieksfavorieten

Hedon benadrukt een podium te willen zijn voor iedereen en met een blik op het najaarsprogramma wordt dat beeld direct bevestigd. Of het nu gaat om de iconische rockchicks Kim Wilde en Beth Hart, Drum ’n Bass helden Black Sun Empire, het 25 jarig jubileum van K’s Choice, de female fronted metalband Epica, een van Nederlands grootste artiesten Guus Meeuwis of Martijn Fischer’s ode aan onze bekendste volkzanger André Hazes, alles komt voorbij. De aankondiging van bluesheld Jonny Lang zorgde voor vele vreugdevolle reacties en Joanne Shaw Taylor wist onlangs nog op het Bevrijdingsfestival in Zwolle diepe indruk te maken. Nick Mulvey stond in 2015 al eerder in Hedon en werd toen genoemd als de nieuwe belofte in de lijn van Fink en Ben Howard. De ruim 42 miljoen streams op spotify voor single Fever To The Form beamen dat en met een nieuw album op komst is Mulvey een van de te checken highlights van het jaar.

Dat Zwolle al enige tijd zat te wachten op de terugkeer van Miss Montreal in Hedon werd duidelijk door de spurt in de kaartverkoop. Er zijn nog maar enkele kaarten voor verkrijgbaar. Datzelfde geldt voor Jett Rebel, het alterego van Jelte Steven Tuinstra, welke eerder eigenhandig de Ahoy in Rotterdam vulde. De boeking van de dynamische rockband Motorpsycho stond al enige tijd op de bucketlist van programmeur Delobel en is met het concert in eind oktober een feit geworden.

Parels

Maar wie denkt dat er alleen plaats is voor headliners heeft het mis. Smaakmakers zijn er in de vorm van Tall Tall Trees, die met zijn veelzijdige songs zelfs de persoon met de grootste afkeer voor banjo’s van het instrument laat houden. Husky was eerder al eens tijdens het indie en alternative festival Let’s Get Lost te bewonderen en keert nu met het nieuwe album Punchbuzz terug naar Zwolle. Rauwe hiphop is er in de vorm van Dope D.O.D. en ook de rijzende R&B-ster uit Deventer, Paul Sinha, staat op het programma. De Nederlands poppunkband Call It Off scoorde de afgelopen tijd dikke hits met Scream Your Heart Out en Abandoned en verdient na diverse malen te overtuigen als supportact nu hun eigen headline show.

Ode aan muzieklegendes

Het nieuwe seizoen brengt tevens een ode aan muzikale grootheden die een groot aandeel hebben gehad in de vorming van de hedendaagse scene. Zo was het album The Velvet Underground & Nico 50 jaar geleden weinig succesvol maar zorgde het wel voor een nieuwe beweging. Carol van Dyk (Bettie Serveert), Maurits Westerik (Bewilder), Henk Koorn (Hallo Venray), Jerry Hormone en The Tambles brengen in oktober een eerbetoon aan de plaat met de inmiddels iconische banaan op de cover. Op een ander vlak bracht de relatief kortstondige carrière van Amy Winehouse heel wat te weeg. De originele band van Winehouse zal met zangeres Alba Plano het publiek meenemen langs alle muzikale hoogtepunten van de overleden jazz- en soulzangeres. Een jaar na het overlijden van Leonard Cohen eert het tienkoppig orkest Leonard Cohen Tribute band de zanger, dichter en schrijver met een ruim twee uur durende show. Dat odes niet voorbehouden zijn aan overledenen bewijst tributeband Feuerengel, die met volop vuurwerkspektakel het werk van Duitslands poppulairste rockband Rammstein vertolkt.

Artikel delen: