Cursus ‘In Balans’ voor ouderen in Zwolle

Voor oudere mensen die bang zijn om te vallen start in januari de voorlichtende cursus ‘In Balans’. Tijdens de bijeenkomsten leren senioren dat ze zelf veel kunnen doen om vallen te voorkomen.

Eén op de drie 65-plussers valt één of meerdere keren per jaar. Bij mensen ouder dan tachtig is dat aantal zelfs dubbel zoveel. Vallen kan voor deze ouderen een hoop narigheid veroorzaken. Het zelfvertrouwen wordt aangetast en er is kans op verlies van zelfstandigheid. Terecht dat veel ouderen angst hebben om te vallen. Daarom organiseert Stichting Welzijn Ouderen Zwolle de cursus ‘In Balans’. Deelnemers die de cursus hebben gevolgd, vonden het een zeer positieve ervaring.

Balanstest en evenwicht

Tijdens de voorlichtingscursus ‘In Balans’ vertelt de deskundige docent alles over de oorzaken van vallen. In de cursus is een balanstest opgenomen en een vragenlijst, waarmee de deelnemers kunnen nagaan in hoeverre ze kans hebben om te vallen. Uiteraard wordt uitgebreid tijd besteed aan tips en adviezen om vallen te voorkomen. Deelnemers leren zelf de veiligheid zelf van hun huis beoordelen en maken kennis met speciale balansverbeterende oefeningen. Ook de algemene conditie, die zeker van invloed is, komt aan de orde.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor mensen vanaf ongeveer 65 jaar. Vooral voor mensen die wat meer moeite beginnen te krijgen met lopen, al eens gevallen zijn, of bang zijn om te vallen, is de cursus interessant.

Waar en wanneer?

‘In Balans’ bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur in de Riethoek in Zwolle Zuid. De gratis informatiemiddag zal plaatsvinden op woensdag 16 januari, met als vervolg de cursus op woensdag 23 en 30 januari en 6 februari van 14.00 uur – 16.00 uur. De kosten bedragen €10,- inclusief cursusboek met nuttige tips. Diverse zorgverzekeraars geven een tegemoetkoming in de kosten. Voor meer informatie of aanmelding kunt terecht bij de Riethoek, tel. 038-8515780.

Artikel delen:

Reageer