Sparta Zwolle versterkt voor het nieuwe seizoen

Zwolle – Het einde van het korfbalseizoen is aangebroken en dat betekent vaak weer de nodige veranderingen in selecties. Belangrijk moment dus, ook voor Sparta Zwolle, want de doelstelling van de club is het uitgroeien naar een stabiele top-overgangsklasser.

En de korfbalclub kan met veel vertrouwen vooruitkijken. Zo is hoofdtrainer Henco Pullen vastgelegd voor volgend seizoen. Pullen: "Het bevalt mij uitstekend bij Sparta. Het is een club met een duidelijke focus: de prestatie voorop! Daarnaast moet de topsportbeleving verder groeien. Dit mag vanaf de jeugd meer benadrukt worden, zodat spelers breder opgeleid worden richting de selectie".

Gedurende het afgelopen seizoen werd de selectie al aangevuld vanuit de jeugd en tijdens de zomerperiode wordt de selectie versterkt met Anique Steenbergen, voormalig speelster van de selectie van Dos’46 uit Nijeveen. Direct na de kennismaking met Sparta zette zij de stap om vanaf volgend seizoen de blauw-witten te gaan versterken: "Mijn fanatisme en mijn ambities hebben doen besluiten om de overstap naar Sparta te maken en er helemaal voor te gaan". Met haar ervaring van 6 jaar spelen in een korfballeague-selectie moet zij in staat zijn om de jeugdige ploeg van Pullen extra ervaring te geven. Pullen: "Anique brengt veel ervaring mee en kan daarmee binnen onze selectie anderen steunen op belangrijke momenten in de wedstrijd". De 26-jarige Steenbergen verwacht dat Sparta op het veld mee gaat doen om de titel en dat klasse behoud in de zaal zeker mogelijk moet zijn. In het komende seizoen wordt de technische staf verder aangevuld met Marco Welink als trainer/coach van senioren 2. De 37-jarige Zwollenaar heeft een achtergrond als speler en trainer bij stadsgenoot Oranje Zwart. Welink: "Voor mijn ontwikkeling als trainer is het goed om in samenwerking met Henco een selectie te trainen op overgangsklasse-niveau". Daarnaast zal oud selectiespeler Remkes Pullen individuele begeleiding op techniek gaan geven om de jonge selectie ook op dat gebied verder te brengen.

Artikel delen: