Jan Brink verkozen tot lijsttrekker van D66

Zwolle – De leden van de Zwolse afdeling van D66 hebben de huidige wethouder Jan Brink gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hij was de enige kandidaat. De uitslag van deze verkiezing is bekend gemaakt tijdens de algemene afdelingsvergadering (AAV) van D66 Zwolle op 8 juni in Wijkcentrum De Enk. ,Ik vind het fantastisch dat ik opnieuw het vertrouwen heb gekregen om hun lijsttrekker te mogen zijn. Samen met mijn partij wil ik een stevige sociaal liberale koers varen waarbij we iedere Zwollenaar willen betrekken. Zwolle is een krachtige stad en ik vind het een eer verder te mogen werken aan een levendige toekomstgerichte stad", reageert Jan Brink die ook in 2014 lijsttrekker was.

Bestuur en fractie zijn blij met de verkiezing van Jan Brink als lijsttrekker. Samen met de leden zien zij in Jan een echte D66’er met hart voor Zwolle. Huidig fractievoorzitter Sonja Paauw laat weten: "Jan Brink is een geweldige collega, iemand die in staat is een verstandige solide koers te varen, en die ook in is voor verrassing en vernieuwing. Met hem als eerste man ziet D66 Zwolle de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 met vertrouwen tegemoet."
Jan Brink is op dit moment namens D66 Zwolle wethouder in het college waar ook de VVD, PvdA en CU deel van uitmaken. Zijn portefeuilles zijn: Financiën, Onderwijs, Cultuur, Monumentenzorg en archeologie, programma Initiatiefrijk Zwolle en dienstbare overheid, Kraanbolwerk, de wijken Zwolle Zuid en Assendorp.

Artikel delen: