Busstation Zwolle verhuist naar zuidkant

Het busstation in Zwolle verhuist in de toekomst naar de zuidkant van het station. Het is één van de maatregelen die worden genomen om het stijgende aantal reizigers door de Hanzelijn, te kunnen verwerken.

Bussen kunnen straks via een extra brug of tunnel naar de binnenstad rijden. Ook voor andere gebieden rond het spoor zijn plannen bedacht. Zo wordt de Veerallee een groene strook, komen in Hanzeland nieuwe kantoren en worden op een strook grond voor de wijk Assendorp nieuwe woningen gebouwd. Ook verandert de omgeving rond de Westerlaan ingrijpend doordat het oude PTT-gebouw verdwijnt.

Bron: RTv Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 8
  1. En waar willen ze dat busstation dan kwijt? Op de plaats van het Hanzebad? Zullen de kantoren blij mee zijn als er parkeerplaatsen verdwijnen.

  2. Een fantastisch idee. Zijn we eindelijk eens af van die ellende voor het station. Als ze daar nog een nette Stop & Go plek maken is het helemaal voor elkaar. (of geldt dat niet voor de stadsbussen?)

  3. Hoe zit dat met de taxi’s dan? Krijgen die meer ruimte aan de voorkant? Het is nu al zo krap. 6 plaatsen voor minstens 15 taxi’s overdag en een stuk of 40/50 in de avond en nacht.

  4. erg snugger bedacht van de gemeente
    nog verder weg van de treinen en hoe zit het met de poortjes als die er komen
    dan mag je niet meer zo vrij door de tunnel van de ns lopen

Reageer