Leger des Heils W&G Overijssel opent 2e locatie

Zwolle – Het 50|50 Workcenter van het Leger des Heils W&G Overijssel opent op donderdag 15 juni haar tweede locatie aan de Marsweg 40 in Zwolle. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in dit nieuwe pand van 15.00 – 19.00 uur. De afgelopen maanden is er veel werk verzet om het pand, een voormalig opleidingsinstituut, te verbouwen tot een bruikbaar gebouw waarin ruimte is voor een brasserie, sport- en fitnessmogelijkheden en voor het verhuren van vergaderarrangementen.

5050.jpg 

Tijdens dit open huis kunt u: * kennismaken met het werk van het Leger des Heils * zelf aan de slag gaan met hout * deelnemen aan rondleidingen
* expositie bekijken van kunstwerken van 50|50 art * kennismaken met sport en fitness * genieten van een hapje en een drankje.

Herstel van het gewone leven
50|50 Workcenter Zwolle is onderdeel van het Leger des Heils W&G Overijssel. Het Leger des Heils richt zich op het verlenen van zorg, hulp en/of begeleiding aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Onze aanpak is gericht op het herstel van het gewone leven. Deelnemers van 50|50 Workcenter worden door jobcoaches en werkbegeleiders geactiveerd en waar mogelijk toe geleid naar (betaald) werk.

Activiteiten Workcenter
De verschillende afdelingen binnen het Workcenter vervaardigen een breed scala aan producten en diensten, die tegen een aantrekkelijke prijs worden verkocht in het Workcenter. In het nieuwe onderkomen zijn diverse activiteiten voor deelnemers van 50|50 te vinden waaronder een nieuwe brasserie ‘Dagelijks Brood’ waar diverse lunches verzorgd kunnen worden, een houtwerkplaats en sportfaciliteiten. Kijk voor meer informatie ook op www.5050-workcenter.nl of www.legerdesheils.nl/overijssel

Artikel delen:
Reacties 6
 1. ff goed nadenken mensen, hoe zit het ook alweer.

  Als je van een ‘LEGER’ spreekt gaat het over oorlog.
  Als je over ‘DES HEILS’ spreekt gaat het over
  religie.

  Ik vind oorlog en religie echt te slecht.
  Die dingen versterken elkaar op de ene of
  andere suffe manier. Zie ik dat verkeerd ?  ⚠️ Meld

 2. Het is ook de bedoeling dat die begrippen elkaar versterken. We kunnen wel meer legers gebruiken die heil brengen.

  Legers die onheil brengen zijn er al te veel.


  ⚠️ Meld

 3. @hikje je gedachtengang is weer eens erg bekrompen. Kijk eens in het woordenboek. Een leger kan ook staan voor een grote menigte (of de rustplaats van een haas 😉 ). Heil is gewoon een ander woord voor voorspoed, welzijn.

  Je bent nu sterk aan het radicaliseren in je opvattingen. Bij een ander topic keur je aanslagen op religieuze instellingen goed, hoe lang nog tot je zelf overgaat tot daden?


  ⚠️ Meld

 4. Hikje verwart het Leger des Heils (het kerkgenootschap) met het Leger des Heils (de zorgorganisatie). Die vergissing maken wel meer mensen.

  Maar ik geef toe, het is vreemd om een kerkgenootschap vorm te geven als een krijgsmacht, met officieren en uniformen en alles.

  Aan de andere kant, scouting is ook vormgegeven als een krijgsmacht, en daar heeft ook niemand problemen mee, Tenminste, voor zover ik weet. Hikje misschien wel.


  ⚠️ Meld

 5. ‘Hikje verwart het Leger des Heils (het kerkgenootschap) met het Leger des Heils (de zorgorganisatie). Die vergissing maken wel meer mensen. ‘

  Yep, dat verwarde ik, was niet op de hoogte van het verschil.
  Heb ’t er ff op nagedingest klopt wat Rietpluim aantekent.
  Dank voor de toelichting.

  En, nouja, -nu je het vraagt- zelfs met scouting heb ik problemen,
  in die zin dat het gaat met uniformen en insignes. Als dat zo
  bij scouting gaat hoor, daar heb ik geen verstand van.
  Dat zijn toch gewoon ‘padvinders’ die achter kikkervisjes
  enzo aanzitten ?

  Nouja, gelukkig is het in Zwolle allemaal ook niet zo heel erg.
  Best te doen eigenlijk 😉

  Maar toch, zorg met religie verwarren … is dat mijn mistvatting ?
  En als het leger des heils die verwarring aanmoedigt.
  Zou daar dan plaats voor zijn in Zwolle ?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.