ArtEZ tentoonstelling in Creatieve Coöperatie

Zwolle – Derdejaars studenten van ArtEZ tonen in juni hun beeldend werk in een expositie bij de Creatieve Coöporatie (CC). De tentoonstelling is de start van een intensievere samenwerking tussen ArtEZ en de CC. De CC is een werkplek voor starters, gevestigde bedrijven en studenten in de creatieve industrie. ArtEZ ziet in de samenwerking een kans om afgestudeerde startende kunstenaars en creatieve ondernemers een werkplek en faciliteiten te bieden. Bart Huydts (Directeur Art Business Centre): "Voor ons biedt de Creatieve Coöperatie een kans om onze alumni meteen een plek te geven in een heel netwerk van creatieve ondernemers. Daarnaast heeft de CC straks werkplaatsen waardoor starters kunnen beschikken over faciliteiten waar ze nog niet zelfstandig in kunnen investeren. Het is aantrekkelijk voor de stad als deze starters zich in Zwolle kunnen vestigen."

Eefke Meijerink (directeur CC) is blij met de samenwerking: "wij zijn een plek en een netwerk van creatieve ondernemers. Daarin verbinden we starters, gevestigde bedrijven en studenten aan elkaar omdat we zien dat ze elkaar alle drie iets te bieden hebben. De samenwerking met ArtEZ zorgt voor meer en steeds nieuwe creatieve makers in huis. We hebben al een houtwerkplaats voor gezamenlijk gebruik en we zijn nu onze werkplaatsen uit aan het breiden naar andere technieken en materialen om te zorgen dat we deze starters echt iets te bieden hebben. Rond de gezamenlijke werkplaatsen liggen individuele betaalbare werkplekken zodat je een eigen plek kunt combineren met goede faciliteiten. De werkplaatsen zijn ook tijdelijk te gebruiken, bijvoorbeeld voor een groot project dat niet op je zolderkamer past." 

De tentoonstelling bij de CC komt voort uit de ‘schouw’ die derde jaars studenten geven als overgang naar hun afstudeerfase. Daarmee geeft de tentoonstelling de bezoeker een kijkje in de wording van een nieuwe generatie van professionele kunstenaars. Wat houdt hen bezig, welke ontwikkeling maken zij door? Onder begeleiding van docenten die autonoom kunstenaar, filosoof en kunsthistoricus zijn, hebben de studenten het afgelopen half jaar gewerkt aan hun eigen beeldend proces. In dit proces leren zij kritisch te kijken naar de kunstwereld en hoe zij daar zelf een positie in kunnen nemen. Doordat de studenten allemaal hun eigen proces vormgeven is er een grote differentiatie te zien in het werk. In hun derde jaar gaan studenten opzoek naar hun eigen talent en specialisatie. Als voorbereiding op het afstuderen en de bekende Finals grijpen ze de kans om met hun werk voor het eerst naar buiten te treden. Eline Buwalda (student) : "Ik ben heel benieuwd, we hebben toffe ruimtes die we helemaal zelf inrichten, ik denk dat het er straks heel goed uit zien en ik hoop dat er veel bezoekers komen. Wij willen graag laten zien waar we mee bezig zijn."

Op beide dagen bent u welkom om een kijkje te komen nemen bij deze ‘zoektocht naar het worden van een beeldend kunstenaar’. Er is tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten. De tentoonstelling is geopend op dinsdag 13 Juni van 15:00 – 18:00 en woensdag 14 Juni van 16:00 – 19.30 uur.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Blijkbaar is het niet de bedoeling veel publiek te trekken, anders had de organisatie vast het bezoekadres vermeld. ??


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.