Lever uw Taxussnoeisel in voor geneesmiddel

Zwolle – Heeft u in uw tuin de Taxus Baccata plant staan? Snoei deze plant dan in de periode tussen 15 juni en 31 augustus en breng het snoeisel naar de speciale inzamelbak op het ROVA milieubrengstation, Rijnlandstraat 2 in Zwolle. In de nieuwe jonge twijgen van deze plant zit de stof Baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee kanker wordt bestreden. Door de Taxus te snoeien (twijgjes mogen maximaal 30 centimeter zijn), en deze in te leveren in de speciale inzamelbak op het ROVA milieubrengstation kan het taxussnoeisel worden gebruikt als grondstof voor het medicijn.

Het inzamelen van taxussnoeisel is een initiatief van Stichting Taxus voor hoop. Deze stichting plaatst bakken op de milieubrengstations van ROVA, zodat de inwoners van de gemeente de gelegenheid hebben hun Taxussnoeisel apart in te leveren. Zorg ervoor dat u alleen de jonge scheuten snoeit en dit schoon opvangt op een zeil. Mocht u het snoeisel tijdelijk bewaren, voordat u het naar het inzamelpunt op het ROVA milieubrengstation brengt, doe dit dan in een OPEN zak.

Meer informatie over de actie van Stichting Taxus voor Hoop is te vinden op www.taxusvoorhoop.nl (link is external)

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Heeft je moeder je niet geleerd dat je nooit zomaar iets uit de natuur moet eten wat je niet kent, Bruins? Vogels kunnen de besjes prima eten.


    ⚠️ Meld

  2. Het gaat hier over het vervaardigen van een medicijn tegen kanker Steven. Je reactie slaat ook om die reden nergens op.


    ⚠️ Meld

  3. Je snijdt nu een heel andere discussie aan Steven die wij niet kunnen voeren omdat wij er niet voor geleerd hebben. Vertroebel deze oproep dan ook niet.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.