Meisje aangereden door lijnbus

Zwolle – Een 6-jarig meisje uit Zwolle raakte op vrijdagavond 9 juni gewond bij een aanrijding op de rotonde Burgemeester Roelenweg en de Pannenkoekendijk. Vermoedelijk werd het meisje, dat achter haar moeder aan fietste, over het hoofd gezien door de 60-jarige buschauffeuse toen deze afsloeg richting de Pannenkoekendijk.

Het meisje had enkele schaafplekken en werd voor controle door het ambulancepersoneel met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet bekend of daar nog ander letsel werd geconstateerd. Naar de aanleiding van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. De chauffeuse werd aangehouden en in de loop van de nacht weer heengezonden. Meerdere getuigen werden gehoord en er werd technisch onderzoek ingesteld. Mensen die iets gezien hebben van de toedracht en nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Bron: www.politie.nl

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Zwolle- Bovenstaand bericht is onjuist. Het meisje fietste zo’n 20 meter voor haar moeder uit. Moeder en een vriendin waren druk in gesprek en hadden geen oog voor het meisje. De buschauffeuse zag een flits aan de zijkant van haar bus en is direct gestopt. Zij heeft daarmee erger voorkomen. Hulde voor deze buschauffeuse.


  ⚠️ Meld

 2. Volgens mij fietste de moeder wel degelijk voor haar uit? Haar fiets stond een stuk verderop en vervolgens rende zij panisch schreeuwend terug?

  Anyway: Het kindje was wel op afstand van de moeder. Buschauffeuse heeft, wat mij betreft, goed gehandeld.


  ⚠️ Meld

 3. Wat maakt het nou uit of het meisje voor of achter haar moeder fietste, het meisje heeft daar sowieso voorrang op het fietspad van die rotonde en buschauffeuse moet op tijd stoppen, dat heeft ze niet gedaan en is dus ze altijd fout en de schuldige. Daarnaast is het meisje ook nog eens de zwakkere verkeersdeelnemer in dit ongeluk en ook daardoor is de buschauffeuse wettelijk gezien ook de schuldige, de zwakkere verkeersdeelnemers worden beschermd door de wet. En als de foto’s op andere websites bekijk bijv. De Stentor dan heeft de bus nog flink vaart gehad ook want de fiets ligt niet op het fietspad onder de bus maar op het zebrapad die er achter ligt. Tip voor de ouders, raadpleeg even een letselschadeadvocaat.


  ⚠️ Meld

 4. Aan Jeanine: Hoe kom je aan de informatie dat de bus te hard heeft gereden? Tenminste dat suggereer je met flink vaart.
  De buschauffeuse is inderdaad fout geweest, maar als een fietser dezelfde snelheid heeft als de bus ( of vrachtwagen ) en zit voor het zicht van de chauffeur achter de spiegel dan is het onmogelijk om ze te zien.


  ⚠️ Meld

 5. Een letselschadeadvocaat…..ja hoor…..misschien valt er ergens nog wel wat geld te halen……moe wordt je ervan


  ⚠️ Meld

 6. Duidelijk een geval, van “niet op mijn kind letten” dus. Zeker aan het telefoneren of praten met iemand? Daar kon de bus duidelijk niets aan doen. Je kind van die leeftijd, laat je naast je fietsen 🙁


  ⚠️ Meld

 7. @will een spiegel is ALLEEN een hulp middel,
  opletten ,,, 60 jaar brilletje op (er over heen kijkend )type
  opletten … zal wel weer zo een zijn van tuuut tuuut
  aan de kant haast

  :o:o:o


  ⚠️ Meld

 8. @ja -tja – grappig(?) dat je eerst will corrigeert en dan zelf een ander vooroordeel neerzet… Zullen we nou gewoon het politie-onderzoek eens afwachten. Lijkt me veel verstandiger.


  ⚠️ Meld

 9. In Zwolle denkt iedereen dat hij of zij voorrang heeft en als je een uniform aan hebt van het bedrijf dan mag je natuurlijk meer en heb je natuurlijk meer voorrang, erg dom dat andere weggebruikers dat niet snappen.

  Dat geld ook voor inwoners met een grote auto, die hebben toch ook voorrang op kleinere auto??s, tenminste dat denken ze wel.

  Zo rijdt er in Stadshagen iemand rond met een dikke donkergrijze Audi RS 6 Avant rond, een opvallende auto met nog opvallender rijgedrag van de bestuurder, als er binnenkort een lijkwagen voor de deur staat i.p.v. de Audi kijk ik niet raar op.


  ⚠️ Meld

 10. Een paar jaar geleden hadden kinderfietsen nog een oranje vlag op een lange stok achterop, dat zie je bijna niet meer.  ⚠️ Meld

 11. Hiermee worden mijn voorgaande dialogen over dit onderwerp bevestigd.
  Lijnbussen moeten worden uitgerust met een co-bestuurder.
  Net áls in één vliegtuig met zijntweeen in de cockpit.
  Zodoende om levensbedreigende situaties te vermijden.


  ⚠️ Meld

 12. Ik zie die bevestiging niet zo. Een vliegtuig is wel wat anders dan een lijnbus. Wat zou zo’n tweede bestuurder dan moeten doen? Bij een vliegtuig is het duidelijk. Dat zet je niet zo makkelijk ter plaatse stil als de piloot niet meer in staat is te sturen. Een bus wel. En ik heb ook niet gelezen dat de bestuurster onwel was geworden.


  ⚠️ Meld

 13. een fietspad direct op een rotonde is verkeerstechnisch niet handig zegt ook de fietsersbond
  met zo’n grote bus heb je helaas toch een dode hoek en blijft het uitkijken voor alle weggebruikers of je elkaar ziet

  sterkte voor alle betrokkenen


  ⚠️ Meld

 14. Kom je niet mee weg Bernhard.
  Ik weet uit ervaring dat de Zwolse bus bestuurders
  een soort van konijnen zijn. Die luitjes geven
  gewoon gas. Ongeacht wat.
  Eens?  ⚠️ Meld

 15. Gek toch wat sommige mensen uit eigen ervaring allemaal weten.

  Ik zal wel niet genoeg ervaring hebben, want ik heb nooit problemen met buschauffeurs, en ik fiets toch heel wat af.


  ⚠️ Meld

 16. Jeanine, wat let je om de politie te informeren over het rijgedrag van die bestuurder van die A6? Dat is heel wat nuttiger dan het hier over die man of vrouw te hebben.


  ⚠️ Meld

 17. Beter aangereden door een lijnbus dan een hele buslijn!

  Veel beterschap gewenst! En soms rijden buschauffeurs wat onbenullig maarja je moet je tijden halen.


  ⚠️ Meld

 18. Wat is het toch fijn, die moraalpolitie altijd weer.
  Ik denk niet dat die chauffeuse ’s ochtends uit bed gestapt is met het idee om eens iemand omver te rijden.
  Dat is nu eenmaal de definitie van een ongeluk.

  Beterschap voor álle betrokkenen, dus ook de chauffeuse die erg geschrokken zal zijn. En fijn dat het meisje niet met al te erge fysieke verwondingen is achtergebleven. Nu hopen dat ze ook mentaal weer snel gezond is en lekker gaat fietsen.


  ⚠️ Meld

 19. Fijne discussie weer 🙂

  Denk dat velen maar eens een dagje achter het stuur van zo’n bus zouden moeten zitten.

  Mooi dat het meisje er zonder al te veel verwondingen af gekomen is.

  Ik hoor wel eens mensen zeggen:”Voorrang heb je niet, dat krijg je” en daar hebben ze gelijk in. Soms krijg je geen voorrang terwijl je het wel hebt…daar kunnen allerlei redenen voor zijn.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.