Scania Zwolle gaat defensie trucks produceren

Zwolle – Midden 2017 zal het contract afgesloten worden waarmee Scania de opdracht krijgt zo’n 2000 trucks te mogen fabriceren voor defensie.

scania.jpg
Foto: Ministerie van defensie

Met deze order zal Scania Zwolle 2.037 middelzware en zware operationele vrachtauto’s en trekkers gaan produceren, waarvan een deel is voorzien van een laadbak met een laadlift, kraan of personeelsmodule. Al deze voertuigen zijn geschikt voor het transport van containers. Mogelijk worden nog meer voertuigen 50kN, 100kN, 150kN aangeschaft indien daaraan alsnog behoefte ontstaat. Tevens bevat het contract opties voor additionele artikelen, ondermeer achteruitrijcamera’s, sneeuwkettingen en opbergkisten.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Prachtig voor Zwolle inderdaad, maar wat wil defensie eigenlijk dan nog? Zo veel mogelijk vluchtelingen ophalen met die trucks? Of wegbrengen. Het klinkt nu meer van: we moeten die belastingcenten ook nog even goed besteden Jammer.


  ⚠️ Meld

 2. of gewoon het huidige wagenpark vernieuwen, er rijden hier en daar wat trucks rond die waarschijnlijk toe zijn aan vervanging. maar mooi dat ze hier voor hebben gekozen.


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb diverse vrienden in het management segment van Scania. Die zou ik nog geen legodoos in elkaar laten zetten. Ik wens defensie succes en financiële sterkte.  ⚠️ Meld

 4. Mooie deal voor Scania Zwolle en voor defensie ook natuurlijk!

  Scania Zwolle is in mijn beleving een regionaal en nationaal
  zeer erkend bedrijf dat aan de hoogste kwaliteitseisen doet.

  Internationale ambities als het gaat om militair toepasbare
  produkten te leveren zou best gaan passen denk ik.
  Er is immers erg veel vraag naar wereldwijd.  ⚠️ Meld

 5. @Betaaldwerk – Bij het huidige produktienivo van ca. 180 trucks per dag in twee ploegen is deze order in ruim 11 werkdagen geproduceerd. Nog steeds een prima opsteker en goed voor de lokale werkgelegenheid, maar niet 4 tot 5 jaar.


  ⚠️ Meld

 6. Ik ben helemaal niet blij met deze defensieorder voor Scania! Deze trucks zullen worden gebruikt bij oefeningen en in het slechtste geval bij een konflikt waar we ”onze”jongens en meisjes heensturen.
  Oorlog is nog steeds geen oplossing voor konflikten in de wereld.
  En die werkgelegenheid kan Scania ook op een andere manier wel binnenhalen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.