Nieuwe records bij Zwolse Halve Marathon

Zwolle – Zaterdagavond werd in Zwolle door zo’n 8500 deelnemers gelopen tijdens de Zwolse Halve Marathon. Langs de lijn werden zij aangemoedigd door 15.000 bezoekers.

_1mg_9448.jpg

Naast vele persoonlijke overwinningen werd er ook een parcoursrecord gelopen op de Wavin 4 Engelse mijlen. Frank Futselaar wist het record te zetten op 19 minuten en 46 seconden. Het evenement werd wederom door vele deelnemers als één van de leukere hardloopwedstrijden genoemd. Vooral het vele publiek en muzikaal vermaak werd aangedragen als reden voor deze mening. De halve marathon zelf werd door Richard Mengich gewonnen met een persoonlijk parcoursrecord van 1:01:34. Ook de tweede en derde plek was voor Kenianen. Peter Kwemoi en Justus Kiproticht liepen de halve marathon in iets meer dan een uur.

_mg_9412.jpg
_3mg_9426.jpg
_2mg_9419.jpg
Meer foto’s via lees verder…

_4mg_9499.jpg
_mg_9333.jpg
_mg_9341.jpg
_mg_9464.jpg
_mg_9501.jpg
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Waarom wordt in godsnaam zon maraton in de binnenstad gehouden??waarom?! Ik heb 40 minuten moeten afleggen om in assendorp te komen!!

  Kunnen ze dat niet beter op de hessenpoort doen?!

  Belachelijk!


  ⚠️ Meld

 2. In 40 minuten in Assendorp? Dat is best snel vanuit Arnhem.
  Deze happening is er niet alleen voor de lopers, er beschieten meer mensen van. En dat je dan een paar uur per jaar wat moeilijker door de stad komt?


  ⚠️ Meld

 3. vanuit Arnhem? Wat klets je nou, vanuit de dieze kwam ik! moest helemaal eromheen rijden! Ik vind het echt belachelijk!


  ⚠️ Meld

 4. @ Mark hahahahaha. Dieze-Assendorp. 3km: rennend dik 10 minuten gisteravond 8)
  Was weer een prachtig evenement voor heel Zwolle (minus 1 persoon uit Dieze…)


  ⚠️ Meld

 5. Hahaha @Mark0,

  de enige die er momenteel last van ondervonden heeft ben jij volgens mij. Balen man! Probeer er volgende keer gewoon lekker van te genieten…


  ⚠️ Meld

 6. Een kwestie van positieve discriminatie.
  Ik vind dat ze het moeten afschaffen.
  Voordat het startschot wordt gegeven weyen we al dat richard gaat winnen.
  Hangt er ook een geldprijs aan deze marathon?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.