Ronald A. Westerhuis wint Johan Cele Award

Zwolle – Kunstenaar Ronald A. Westerhuis heeft zaterdag de tiende Johan Cele Award gewonnen. Hij verdient de prijs omdat hij met zijn sculpturen, die wereldwijd zijn te bewonderen, Zwolle op de kaart zet. Bovendien is hij de maker van het nationaal monument MH17 dat 17 juli in Vijfhuizen wordt gepresenteerd. Ondernemer Esmée Pater is de winnares van de eerste Johan Cele Talenten Award.

logo_johan_cele_award.jpg 

Ronald A. Westerhuis (7-11-1971) maakt roestvrijstalen beelden die over de hele wereld zijn te bewonderen. Hierbij hanteert hij het motto ‘size does matter’, waardoor het veelal sculpturen zijn van een grote omvang. Naast het atelier in Zwolle heeft hij ook een atelier in Shanghai. Bijzonder eervol is de opdracht het monument te realiseren voor ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Deze wordt 17 juli in Vijfhuizen (bij Schiphol) gepresenteerd. De Johan Cele Award bestaat uit een beeld van de Zwolse onderwijsvernieuwer en een geldbedrag van 10.000 euro.

Esmée Pater (3-7-1990) is een jonge ondernemer die vanuit Zwolle sterk aan de weg timmert. Als studente richtte zij stagerecensies.nl op, een digitaal platform waar studenten stage-ervaringen uitwisselen. Ook is zij initiator van Jobsome.nl, de Tripadvisor van de arbeidsmarkt. Met beide bedrijven won zij diverse prijzen, zoals Road to Quote en Studentenondernemer van het Jaar. Sinds kort is zij tevens directeur van het digitale castingbureau iCasting. De Johan Cele Talenten Award bestaat uit een oorkonde en een geldprijs van 2.000 euro.

De Johan Cele Prijs wordt (bijna) jaarlijks uitgereikt door Lionsclub Zwollerkerspel. Eerdere winnaars waren onder andere PEC Zwolle, Ralph Keuning (De Fundatie) en Wim Waanders (Waanders in de Broeren).

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dat het je wel verdient met je team,Geweldig naar een fijn mens en geweldige vakman.Amazing. SUPER. MET VRIENDELIJKE GROET,oud collega offshore.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.