Zomeravond Ontmoetingen Thomas a Kempis

Zwolle – De Thomas a Kempis Stichting heeft drie verschillende sprekers uit de Gezondheidszorg uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de zomeravondontmoetingen over het thema ‘Lijden, erop of eronder’.

zoa_3_zomeravondontmoeting_2016.jpg  

De avonden vinden plaats op zaterdag 17 juni, 24 juni en 2 juli. Elke avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg, in de zomer ook wel de ‘groene kathedraal’ genoemd.

De sprekers zullen het vooral hebben over het lijden en hoe wij er mee omgaan. Een zeer actueel thema, ook bij de besprekingen nu rond een nieuw kabinet. Wat betekent kwaliteit van leven en wat is ondragelijk lijden ? Vragen waar ook Thomas a Kempis zich mee heeft bezig gehouden. Zo heeft hij de biografie geschreven van Liduina van Schiedam(1380-1433). Deze vrouw was 33 jaar aan het ziekbed gekluisterd, eerst opstandig maar later onderging ze haar ziekbed met heilige vreugde.

Het thema wordt vanuit drie verschillende invalshoeken belicht. Op 17 juni komt Marijke Groot aan het woord. Zij is ervaringsdeskundige bij Dimence, een grote GGZ instelling in de regio Oost. Muzikale begeleiding is er van het Thomaskoor Domini Cantus o.l.v. René van Breukelen.
Op 24 juni spreekt Dr. Margreet de Vries-Schot, zij is theologe en psychiater.
Muzikale begeleiding die avond is er van Maaike Gerritsen op viool en Sofie van Boheemen op altviool.

Tenslotte spreekt op 1 juli Dr. Rob Dillmann, hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala. Deze avond wordt muzikaal ondersteund door Jeroen van Dijk op cello en Rik Hasselman op gitaar.
U bent van harte welkom op deze inspirerende avonden op misschien wel de mooiste plek van Zwolle.

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Toch ff reageren lijkt me, ik vertrouw katholieken en overigens
  geen enkele religie, als het over ‘lijden’ gaat.

  Ze kletsen erover, zwelgen erin, maar houden ’t reuze graag
  in stand. Bevorderen het zelfs.

  Zie:
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/bisschop-den-bosch-gelast-speciale-roze-zaterdagviering-met-homoseksuelen-af~a4501067/

  Bestudeer vooral de foto van die vreemde figuur met dat rare pakkie aan en een nog vreemdere puntmuts op. En z’n vreemde opvattingen.

  Waarschijnlijk dezelfde vreemde opvattingen als de mensen die naar
  dit evenement komen. En die zo’n gekke puntmuts als een soort van rolmodel zien.

  Toch, ’t lijkt wel ‘een beetje’ achter de voordeur, deze
  uiting van religie. Geen optocht in de binnenstad met
  religieus gezang en trommels, zoals hardcore christenen
  doen immers.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.