Voor het eerst naar de film

Zwolle – Vier het Leven neemt vanaf deze zomer ook ouderen mee naar de film in Zwolle. Sinds de start in Zwolle, al weer 12 jaar geleden, wordt voornamelijk theater aangeboden, soms museum en nu ook film. De eerste films staan inmiddels gepland en worden al veelvuldig geboekt. Op 29 juni gaan ouderen met hun begeleiders genieten van de film Florence Foster Jenkins en zondag 23 juli van de live registratie André Rieu. 

bios_8749_foto_reinout_van_oekel.jpg
Foto’s: Reinout van Oekel

"We zijn blij dat we onze gasten nu ook film kunnen aanbieden en dat Pathé met ons meedenkt om er een onvergetelijk uitje van te maken," aldus Margot Dopheide, regiocoördinator. "Door ons aanbod breder te maken, is er nog meer keus. Want met zo veel verschillende gasten, zijn er ook zo veel verschillende smaken."

vrijwilliger_en_gas_auto__persfoto_reinout_van_oekel.jpg 

Tevens voor het eerst: een zomerprogramma
Omdat ouderen in de zomer ook graag uit gaan en het theaterseizoen dan stil ligt, is er dit jaar voor het eerst in Zwolle een zomeraanbod: film én museum. Zo hoeven gasten van Vier het Leven niet te wachten tot het theaterseizoen weer in september begint.

Keuze voorstelling
Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling, dit kan theater zijn, een concert, museum en nu ook film. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

Om op de hoogte te blijven kunnen programmaboekjes worden aangevraagd via www.4hetleven.nl , of via het centrale telefoonnummer 035-5245156, want er wordt nu druk gewerkt aan het nieuwe programma-aanbod voor het volgende seizoen.

 

Artikel delen: