Transformatie Lübeckplein tijdens wijkdialoog

Zwolle – De transformatie van het Lübeckplein tot een echte ontmoetingplek in Hanzeland: dat is een van de onderwerpen tijdens de wijkdialoog die woensdag 14 juni wordt gehouden in Brainz – aan datzelfde Lübeckplein. De ambitie is om de komende periode, samen met wijkbewoners en andere belanghebbenden, het nu toch wat kale plein om te vormen tot een duurzame, fijne plek. Onder meer door het plein flink groener te maken.

De aanpak van het plein is mede opgepakt naar aanleiding van het meest recente Buurt voor Buurt-onderzoek van de gemeente. In dat onderzoek kunnen inwoners van de Zwolse wijken aangeven wat ze waarderen in hun woonomgeving, en wat ze missen. Een plek voor ontmoeting en meer groen zijn al langer gekoesterde wensen in Hanzeland, waar de ruim duizend Hanzelanders hun buurt delen met een groot aantal kantoormedewerkers.

Stapsgewijs
Op initiatief van Vereniging Bewoners Hanzeland is gezocht naar een manier om van het Lübeckplein een echt hart van Hanzeland te maken. In samenspraak met de gemeente is gekozen voor een traject waarin de komende periode stapsgewijs de inrichting én het gebruik van het plein wordt verbeterd. De bekende Zwolse groenspecialist Harry Pierik is betrokken bij de herinrichting, en de interactieve aanpak van het plein wordt begeleid door Emmely Lefevre, eveneens uit Zwolle.

Duurzaam
Wijkbewoners zijn uitgenodigd om woensdagavond 14 juni (aanvang 19.30 uur) in Brainz (Lübeckplein 68) mee te praten over de plannen voor het plein. Tijdens de wijkdialoog zijn dan, in aanwezigheid van wijkwethouder René de Heer, ook presentaties over andere zaken die de bewoners van Hanzeland aangaan. Het gaat dan om de ontwikkeling van de Spoorzone en om parkeren. Bovendien geeft wijkbewoner Robert Colijn de mogelijkheid om mee te doen aan een zonne-panelenproject, dat ten goede komt aan de portemonnee van Hanzelanders en aan het milieu.

 

Artikel delen: