Feestjaar school in Windesheim afgesloten

Zwolle – ‘Hoe is het toch met jou? Wat ben jij gaan doen? Kijk ons daar staan op die foto’s.’ De klaslokalen van de Florens Radewijnsschool waren zaterdag 10 juni omgetoverd in spreekwoordelijke kippenhokken. Zo’n honderdvijftig oud-leerlingen haalden herinneringen op aan hun schooltijd in Windesheim. De reünie was de afsluiting van een feestjaar, waarin de basisschool haar tweehonderdjarig bestaan heeft gevierd.

reunie_florens_radewijnsschool_001-s.jpg
Foto’s: Margriet van Bruchem 

Drie generaties
Zelfs mensen uit België en het westen van het land kwamen weer naar Windesheim om te horen hoe het met oud-klasgenoten is vergaan en om te zien of er in al die tijd veel was veranderd. Dat was niet het geval. e Florens Radewijnsschool, één van de oudste en snelst groeiende scholen in Overijssel, is nog steeds het middelpunt van de gemeenschap. Drie generaties gaan al naar deze school: oma’s die hun kleinkinderen doordeweeks naar school brengen, waren er nu zelf om met oude klasgenoten te praten over hun schooltijd. 

reunie_florens_radewijnsschool_002-s.jpg  

De reünie ter ere van 200 jarig bestaan was georganiseerd door leerkrachten, ouders en in samenwerking met het Dorpshuis De Molenkamp. De leerlingen hadden de school prachtig versierd met foto’s en oud schoolmateriaal.

In september 2016 deed burgermeester Meijer de aftrap van het tweehonderdjarige bestaan. Twee oud-leerlingen (79) vertelden tijdens deze feestelijke bijeenkomst over kolenhokken en kroontjespennen. Vele activiteiten stonden afgelopen jaar in het teken van dit bijzondere jubileum.

 

Artikel delen: