Studenten showen muziekachtige modecreaties

Zwolle – De Mooi & Mode-opleidingen van Landstede MBO en Buro Ruis presenteren donderdagavond 29 juni (vanaf 19.30 uur) Fashion Forward 2017 in Theater De Spiegel. De bijzondere modeshow, die dit jaar haar 5-jarig jubileum viert, is een multimediaal evenement waar modestudenten van Landstede MBO hun creaties aan het Zwolse publiek tonen. Daarbij werken ze samen met studenten van diverse andere Landstede-opleidingen en – deze editie – ook met het Thomas Orkest. Een bijzondere samenwerking die de modestudenten inspireerde om diverse muziekstijlen in hun creaties te verwerken.

poster_ff17kopie.jpg 

Fashion Forward vindt jaarlijks plaats en wordt zoveel mogelijk voor en door studenten vormgegeven. De show is nooit hetzelfde: elke editie proberen de studenten de vorige te overtreffen met vernieuwende kunstvormen en artistieke uitgangspunten.
Daarom is dit jaar gekozen voor een samenwerking met het Zwolse Thomas Orkest. De wonderlijke coherentie die daardoor in de creaties ontstaat, is tijdens de show te zien. Verantwoordelijk voor de fraaie kapsels zijn de studenten van Haarverzorging. Studenten Schoonheidsverzorging nemen de visagie, inclusief de gladde benen van de modellen, voor hun rekening. 

Afstudeercollectie tonen
De Mooi & Mode-studenten van Landstede MBO worden opgeleid tot modeprofessionals met een autonome visie. Een visie die de eindexamenstudenten ook tijdens het evenement, in hun eigen afstudeercollecties, tonen. Hiermee maken zij hun debuut bij het grote publiek. Nieuw element is een heuse Fashion Forward Expo in de foyer van Theater De Spiegel.

Toegangskaarten
De zaal van Theater De Spiegel is om 19.30 open, de show start om 20.30 uur. Een zitplek kost € 7,50. Kaarten zijn te koop op de Landstede-locatie Rechterland in Zwolle (ruimte A104) of te reserveren via fashionforward@landstede.nl.

Het Thomas Orkest
Het Thomas Orkest bestaat dit jaar 120 jaar. Ondanks dat de geschiedenis van het orkest heel wat jaren terug gaat is dit in de gespeelde muziekgenres niet terug te zien. Ieder jaar weer zoekt het orkest een nieuw thema met bijpassende artiesten. Eerder werkten ze bijvoorbeeld al samen met Siep van der Ploeg, Ellen ten Damme en Esther Hart.

Kijk voor een impressie van de editie van 2014 :https://www.youtube.com/watch?v=nY_NA7yJBwQ.

 

Artikel delen: