Zwolle schittert in Kampen tijdens Hanzedagen

Zwolle – Uiteraard laat Zwolle als Hanzestad van zich horen tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen. Van 15 tot en met 18 juni is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten, verschillende markten, muziek, theater, dans, kunst en nog veel meer …. Zwolle laat met trots aan de bezoekers zien wat de stad allemaal te bieden heeft.

luchtfoto_kampen.jpg 

Hanzemarkt
De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Dit jaar komen er 100 Hanzesteden uit 14 landen samen in Kampen waar zij zich op de Hanzemarkt presenteren. Zwolle staat samen met de andere deelnemende Nederlandse Hanzesteden op de Burgwal

Zwolle schittert samen met Deventer tijdens Hanzedagen
The game is on! Zwolle en Deventer troeven elkaar af tijdens de Hanzedagen met hedendaagse cultuur. The Young Ones (Zwolle) en Theater Gajes (Deventer) creërden speciaal voor de Hanzedagen een spectaculaire parade. In deze parade wordt uitgemaakt welke stad de beste, bijzonderste en gaafste cultuur bezit. Van schreeuwende voetbalhooligans tot betoverende acrobatiek. Van smijten met raps tot schieten met koek. Uit alle hoeken en gaten in de winkelstraat in Kampen. Voor eens en voor altijd wordt uitgemaakt welke stad zich superieur mag voelen. Of hebben ze toch meer gemeen dan we denken?

Vrijdag 16 juni start de parade om 15.00 uur vanaf de stadsbrug om 40 minuten later te eindigen bij de Bovenkerk. Start zaterdag 17 juni om 15.00 uur en zondag 18 juni om 14.00 uur.

Pop-up museum Historisch Centrum Overijssel en de Fundatie
Tijdens de Hanzedagen hebben het HCO en de Fundatie een dependance in Kampen! Beide musea realiseren een pop-up museum in de binnentuin van Woonzorgcentrum Margaretha aan de Burgwal 45.

Wat was de rol van de Hanze in het verleden?
Waarom organiseerde Zwolle in 1980 voor het eerst de Internationale Hanzedagen?
Hoe werd de Hanze tot het fenomeen wat het nu is?
Op al deze – en nog veel meer – vragen geeft de expositie (over) DE HANZE, gerealiseerd door het HCO, antwoord.

De Fundatie zoomt in op WOLKEN KOEIEN en PAARDEN – tekeningen van Jan Voerman. Typerend voor de IJsseldeltaschilder uit Hattem (Kampen 1857 – 1941 Hattem) zijn de weidse landschappen met monumentale wolkenluchten, grazende of rustende koeien en noppende paarden langs de IJssel. De expositie omvat een selectie tekeningen van de drie hoofdmotieven uit Voermans werk: wolken (boven de IJssel), koeien en paarden. De Fundatie heeft gekozen voor Voerman vanwege zijn verbondenheid met de IJssel en de regio (Kamen-Zwolle-Hattem).

Programma bruist!
Vier dagen boordevol vertier, mis het niet! Kijk voor het hele programma op www.hanze2017.nl  of like de Facebookpagina ‘Hanze2017′ om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

 

 

Artikel delen: