Voorverkoop Stadsfestival 2017 begonnen

Zwolle – Dit jaar vindt de zesde editie van het Stadsfestival plaats. Een meerdaags theaterfestival met een gevarieerd aanbod van muziek, theater, dans, opera, eten en drinken en dat zich afspeelt in Zwolle. Het festival tovert het Nijkerkbolwerk, naast Theater De Spiegel, om tot een bruisend festivalterrein met theatertenten, restaurants, terrassen, bars, etc. Een plek waar iedereen wil zijn!

hans_van_eijsden_festivalhart_rtp_1.jpg 

Een proeverij met prachtige smaken
Dit festival, waarbij ook artiesten uit Zwolle en omgeving de podia bespelen, is als een reizend circus dat plotseling in de stad verschijnt en weer verdwijnt: het voelt aan als een bruiloft met heerlijke versnaperingen. Publiek en artiesten ontmoeten elkaar in een gemoedelijke sfeer, trekken met elkaar op door naar elkaar te luisteren en te kijken, of door samen te eten aan de hele lange tafel, die dwars over het feestterrein staat opgesteld. De korte voorstellingen spelen zich af in kleine en grotere tenten en tijdens het festival krijgt het publiek een proeverij van korte performances, voorstellingen en concerten. Zo ’n optreden is theatraal, muzikaal, literair, vermakelijk of bloedserieus

Ont-moeten
Het Stadfestival is de plek om te ont-moeten. Elkaar, de maker en jezelf. Een publieke ruimte aan het water, waarin ruimte is voor de ont-moeting. Niet – moeten. Het delen van niet weten, het zoeken, en het samenzijn. En waarbij de podiumkunsten, van hoge kunst tot onderwijsniveau, het vertrekpunt vormen.

Start kaartverkoop
Vanaf vandaag is de voorverkoop begonnen voor een viertal bijzondere voorstellingen die op het Stadsfestival zullen spelen. Voor de voorstellingen van Kameroperahuis, Saran en de Schepper, The Young Ones en Theater Gnaffel kunnen nu al kaarten worden gekocht.

Bijzondere voorstellingen
Kameroperahuis zal de voorstelling Before I Die spelen. Dit is een hartstochtelijke theatermuziekproductie in samenwerking met I SOLISTI over Madama Butterfly en Norma. Twee onvergetelijke personages uit de gelijknamige opera’s van Puccini en Bellini. De voorstelling van Saran en de Schepper Tussen een persoon gaat zelfs in première tijdens het Stadsfestival. Deze voorstelling is een bewerking van het gelijknamige boek van Esther Gerritsen en is een beklemmende monoloog van een vrouw tot haar vriend. De voorstelling wordt gespeeld door Boris Saran en Lisi de Schepper. The Young Ones maakt speciaal voor het Stadsfestival de voorstelling EXODUS NOW. Deze voorstelling wordt gespeeld door Nederlandse en Syrische jongeren en is geregisseerd door Irene Kriek. Kriek maakte eerder de voorstelling TROY voor The Young Ones. De Worstelaar van Theater Gnaffel is een beeldende voorstelling die laat zien dat mensen zich tegen alle verwachtingen in kunnen blijven verwonderen. Een hartverwarmende gebeurtenis voor zelfs de grootste zwartkijker.

Aan de rest het programma wordt op dit moment hard gewerkt. Het stadsfestival is dit jaar van 31 augustus tot 3 september. Meer informatie en de voorverkoop is te vinden op de website: www.stadsfestival.nl

Artikel delen: