Zeer grote brand Grote Baan

Zwolle – Op dit moment woedt er een zeer grote brand aan de Grote Baan bij de IJsselhallen. De brand is erg groot en hiervoor zijn korpsen uit de omgeving opgeroepen om te assisteren met de bestrijding. 

dceopxuxoamtagu.jpg 
Foto via @OlafOtten 

Op dit moment is men druk doende de brand te blussen. De veiligheidsregio geeft aan uit de rook te blijven en bij last van de rook in huis de ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Het zou gaan om een school die al enige tijd leeg staat. De brand heeft het pand volledig verwoest. De brand lijkt nu onder controle te zijn. Maar de rook trekt over/door de binnenstad van Zwolle. Het is nog onduidelijk of de zorginstelling direct naast de brand geevacueerd is. Mogelijk is bij de brand asbest vrijgekomen. 

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Leegstaand bedrijfspand aan de Vos de Waelstraat.
  Onlangs waren hier al ruiten ingegooid.
  Brand grijpt zo snel om zich heen dat brandbevordering voor brandstichting uit heel aannemelijk is.


  ⚠️ Meld

 2. Stond op de IJsseldijk, in Zwolle Zuid, dacht al dat het in de Schelle was… niet dus… zag de brandweer auto’s uit Hattem er ook al heen rijden.. over de dijk aan de overkant..:o


  ⚠️ Meld

 3. Zelfs in de dieze stinkt het maar brand.dacht al wat drink het naar brand maar dat niks wind staat verkeert zelfs niet ruim je het samen zijn nu dicht.


  ⚠️ Meld

 4. SORRY voor me typ foutjes werd wakker van de geur.Zo stink het.heb maar toch alles dicht gedaan.zonder wie doet toch zo iets


  ⚠️ Meld

 5. Buurtbewoners hebben kort voor de brand enkele klappen gehoord en vervolgens scootertjes horen wegrijden, waarna de brand uitbrak. Volgens hen is de brand dan ook aangestoken, volgens artikel in de Stentor.


  ⚠️ Meld

 6. Rond elf uur ook knallen gehoord. Ik dacht dat het vuurwerk was. 10 minuten later waren het overal sirenes wat ik hoorde.


  ⚠️ Meld

 7. Ga lekker de meelevende zwollenaar uithangen.
  Aangestoken doir straat tuig wasr al jaten lang niet tegen op worft getreden. Lekker zon blote voeten aanpak


  ⚠️ Meld

 8. Taupe vraagje wat bedoel je met: doir, wasr, jaten, worft en zon? Daarnaast is Zwollenaar met een hoofdletter en straattuig 1 woord. Ben je wel geslaagd voor je inburgeringscursus?


  ⚠️ Meld

 9. Taupe heeft denk ik de cursus gedaan die mij hier
  onlangs werd aanbevolen.
  Ik stel me zo voor dat Taupe een religieus persoon is,
  met een betere kijk op de wereld dan bijvoorbeeld
  L67 🙂  ⚠️ Meld

 10. L67 is een simpele jongen die moeilijk denkt.
  Google aanvullen zit er wel eens naast.
  Maar taupe bedoeld het goed. Het zou een stuk sympathieker zijn als je me aanvalt op de sterke srukjes die ik i zendt. Grammaticaal moet ik je echter op google aanvullen aanwijzen.nogmaa


  ⚠️ Meld

 11. Inderdaad Jollie.
  Maar zeiken op de reactie van een ander of een spel/taalfout ontdekken, vinden sommige lieden hier prachtig.
  Politiek ligt hier heel erg gevoelig, evenals voetbal.
  Bij gebrek aan een van deze onderwerpen grijpt men echt alles aan.


  ⚠️ Meld

 12. Trouwens, de politie heeft nu sterke aanwijzingen dat het om brandstichting gaat. Hopelijk doet Weblog ook weer mee in de berichtgeving.


  ⚠️ Meld

 13. Taupe is een betrokken zwollenaar die iedereen het beste gunt. Echter wordt taupe doodmoe van die blote voeten meningen hier. Zweveverig geblaas in de ruimte. Doet mij denken aan het keukentafel geraaskal van tante willie.  ⚠️ Meld

 14. Re: taalfouten. Taalvaardigheid zegt natuurlijk niet alles, maar het valt me wel op dat degenen die het hardst voor onze cultuur opkomen, het Nederlands het slechtst beheersen. Als iemand nou echt zoveel om onze cultuur geeft, laat hem er dan ook een beetje moeite voor doen!


  ⚠️ Meld

 15. RietPluim.
  Ye right. Hoevaak heb jij je bericht door gelezen, en gecontroleerd op spelfouten voordat je het plaatste??
  Je moet bijna erger zijn dan de meesten hier omdat je de Nederlandse cultuur er op een halfzachte manier bij haalt.
  Zeer grote brand Grote Baan.
  Get a life!


  ⚠️ Meld

 16. Dat is niet opkomen voor je cultuur maar proberen je kinderen te beschermen tegen al die voetzoekers die dit land binnenkomen Riet.(zwolse)Dat heb jij dan weer niet door.


  ⚠️ Meld

 17. Tragiek ten top.
  Politie en justitie waren al tijden op de hoogte van de problemen rondom de school.
  Voor alle zoetpraters en groene zwevers zou ik graag willen vragen om terug te komen op aarde.
  Daar zitten wij ook!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.