Vastgoed Dalfsen beste WRZV team in 2017

Zwolle – Het WRZV zaalvoetbal seizoen zit er weer op. Vrijdagavond 16 juni hield de WRZV haar afsluiting met de traditionele kampioensavond waar alle (periode) kampioenen onderling strijden om de algehele WRZV titel. Er kwamen 17 teams aan de start die samen mochten uitvechten wie VT Benz uit Kampen mocht opvolgen.

Er werd gestreden in vier poules waarvan de nummers 1 en 2 zich konden plaatsen voor de kwartfinale. Volgens ingewijden moest de winnaar komen uit de ‘poule des doods’ met daarin de kampioen uit de 1e klasse FC Banlieu, Marrakech, Tabonon Sportschool en het sterke Karba. De wedstrijden in deze poule werden op het scherpst van de snede gespeeld en de teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ook was het niveau van de wedstrijden hoog. Uiteindelijk wist Tabonon Sportschool zich als poule winnaar met 5 punten te plaatsen, na een zaalvoetbal kraker te hebben gespeeld tegen FC Banlieu (1-1), voor de kwartfinale. Ook FC Banlieu mocht door met 4 punten, omdat het onderlinge resultaat met Marrakech (3-2) bepalend was in deze poule. Karba eindigende met 3 punten op de laatste plek met slechts een zege op FC Banlieu.

Favoriet Bola-Lah! met spelers als Romano Luhukay, Eugene Webb en Gennaro van Deventer in de ploeg wist alle poule duels in winst om te zetten en eindigde voor Krijtje FC als eerste in deze groep. KPS Steigerbouw kwam net te kort, omdat de eerste wedstrijd tegen Krijtje FC met 0-3 werd verloren. Oorzaak was dat spelers werden opgehouden in de file. In de Koos Alberts hal werden de hoofdklassers FC Hummel en Vastgoed Dalfsen de winnaars van de poule en mocht SC PEC Zwolle door op doelsaldo als nummer 2. Ook HANZ plaatste zich voor de kwartfinale en moest aantreden tegen FC Hummel. Zowel FC Hummel en Vastgoed Dalfsen wisten de kwartfinale te winnen. Vastgoed was met 7-0 veel te sterk voor de supporters van PEC Zwolle. De andere kwart finales waren spannender. Met name de wedstrijd tussen Krijtje FC en Tabonon Sportschool loog er niet om. Het was Gerjos Weelink die als vliegende keep de aanval opzette en makkelijk ging liggen. De scheidsrechter zag hier een overtreding in en Krijtje FC wist het buitenkansje te benutten in de slotminuut. Het duel eindigde in 1-1 en penalty’s moesten de doorslagen geven. Het was wederom Weelink die belangrijk was voor zijn team en de beslissende penalty van Gesu (Tabonon) wist te keren. Ook de wedstrijd tussen Bola-Lah! en FC Banlieu leverde zaalvoetbal van de bovenste plank op, maar het was Bola-Lah! wat aan het langste eind trok en door mocht naar de halve finale.

Ook de halve finale tussen Bola-Lah! en Vastgoed Dalfsen bleef tot de laatste seconde spannend. Nadat Bola-Lah! voorsprong had genomen ging Vastgoed behoorlijk druk zetten en dat leverde flink wat kansen op. Alex Grafhorst (Bola-Lah!) wist veel tegen te houden , maar uiteindelijk was het toch Rick van Faassen die de gelijkmaker wist te forceren. Bola zette aan en creëerde veel kansen, maar wist niet tot scoren te komen. Uiteindelijk moest Bola toch buigen en was de 2-1 van Vastgoed beslissend en mocht de kampioen uit de hoofdklasse ook gaan spelen voor de titel.

De tegenstander in de finale moest komen uit het duel tussen FC Hummel en Krijtje FC. De mannen van Krijtje hadden geen wissels en FC hummel oogde fitter. Dat was ook te zien in de wedstrijd. Krijtje probeerde het wel, maar kwam tekort en verloor met 1-5 van het sterke Hummel.

Er werd veel verwacht van de finale tussen Vastgoed Dalfsen en FC Hummel en dit leverde ook een mooie wedstrijd op om te zien. FC Hummel speelde volop op de aanval, maar wist niet tot scoren te komen. De goed spelende Felix Noordberger probeerde het keer op keer maar vond de keeper van Vastgoed op zijn weg. Aan de andere kant wist Rick van Faassen wel het net te vinden en was belangrijk met twee treffers in de finale, die eindigde in een 3-0 zege voor Vastgoed. Daarmee wist Vastgoed Dalfsen in de voetsporen te treden van VT Benz als algemeen WRZV kampioen.
Verder was er ook een prijs voor de Bluefinger Wolves. Zij wonnen de Fair Play Prijs 2017. De scheidsrechters gaven de Wolves het hoogste cijfer over het gehele seizoen op basis van respect en sportiviteit.

Uit de genomineerden voor speler en keeper van het jaar had de jury de volgende winnaars aangewezen. Bij de keepers ging Alex Grafhorst (Bola-Lah!) met de gouden schoen naar huis en bij de spelers was het Rick van Faassen (Vastgoed Dalfsen) die werd verkozen tot WRZV speler van dit seizoen.

Tot slot, werd nog afscheid genomen van Romano Luhukay die volgend seizoen stopt bij de WRZV om te gaan spelen in de eredivisie bij WSV uit Apeldoorn. De nieuwe competitie start op maandag 4 en woensdag 6 september. Er zijn nog beperkte mogelijkheden voor nieuwe teams om deel te nemen aan de competitie op de maandagavond.

 

Artikel delen: