Moeders met ADHD gezocht

Zwolle – Petra van der Veen is op zoek naar moeders die zelf ADHD/ADD hebben en die graag ervaringen/tips willen uitwisselen met elkaar over de opvoeding van de kinderen die al dan niet zelf ook hun diagnoses hebben. Ook is het fijn om te praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, de herkenning en het ergens bij horen is erg prettig. Als ADHD’er loop je immers altijd voor de troepen uit en hoor je er nooit "echt" bij.

"Ik merk dat ik behoefte heb om te sparren met andere moeders die zelf ook ADHD hebben. Ik heb een zoon van 13 met de diagnose autisme en ADHD en een dochter van 11 met de diagnose ADD. Sinds een jaar ben ik gescheiden en hebben we co-ouderschap. Als ik zeg dat ik het heerlijk vind om een week zonder kinderen te zijn, krijg ik af en toe van die rare blikken, dat mag je niet denken, laat staan hardop zeggen.

Ik heb die week echt nodig om me weer op te laden, energie op te doen voor de week dat de kinderen er wel zijn. Ik houd zielsveel van ze, laat ik dat voorop stellen, maar heb ook ruimte nodig voor mezelf. Mijn natuurlijke ritme is niet ingesteld op schooltijden…

Voor mijn eigenwaarde is het ook fijn om een week alleen "vrouw" te zijn en geen moeder. De lat ligt natuurlijk al zo hoog en dan is het fijn dat je waardering krijgt op een ander vlak dan het moederschap. Het geeft mij het gevoel dat ik er mag zijn.

Mijn grootste uitdaging met mijn kinderen zit in de ochtend (als de medicatie nog niet werkt) en de namiddag (als de medicatie uit aan het werken is). Vooral de middag als mijn medicatie ook uitgewerkt is, wat zich bij mij uit in vermoeidheid, en dan de drukte van de kinderen, zorgt ervoor dat ik regelmatig ontplof. Ik baal daarvan, maar kan er nog niet voor zorgen dat dit niet gebeurt. Wie heeft hier tips voor, ervaringen die werken… Ik hoor ze graag.." 

Deze quote komt uit de facebook groep die Petra heeft opgericht om ook via social media ervaringen uit te wisselen. In Zwolle wil Petra kijken of er animo is om ook fysiek bij elkaar te komen. Lekker een kopje koffie drinken en elkaar een hart onder de riem steken.

Voel je je aangesproken of ken je iemand met deze uitdaging, neem dan contact op via: pegvanderveen@gmail.com

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Nou! niet allemaal tegelijk….:o:o:o
  Ik had graag mee gedaan maar ik ben geen moeder,
  Technisch gezien kan ik ook niet meedoen,ik ben een man.8)
  In ieder geval suc6!


  ⚠️ Meld

 2. Hoi Hoi,

  Erg herkenbaar!
  Ik ben alleenstaande moeder van 4.

  Gediagnosticeerd ADHD met het gedrukte H.
  Een angst stoornis en een ontwijkende persoonlijkheid stoornis.
  Het lukt mij niet om jou te mailen maar je mag ook contact met mij opnemen!


  ⚠️ Meld

 3. Hoi hoi, hier het zelfde heb sinds 2 jaar diagnose ADHD en heb idd ook zo mijn dingetjes waar ik tegen aanloop qua opvoeding ben alleenstaande moeder van 3 kids … en dat is best zwaar… lijkt me leuk en fijn, om in contact te komen met vaders en moeders met ADHD… En hun verhalen te horen tis zwaar idd maar denk ook een kracht… ben iig geen standaard mama… En tis hier nooooooit saai…

  Groet modo


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.