De Sprankel Stadshagen in actie voor goed doel

Zwolle – Leerlingen van basisschool De Sprankel in de Zwolse wijk Stadshagen hebben de afgelopen weken met diverse acties € 6707,28 opgehaald voor een ontwikkelingsproject op Sri Lanka. Gistermiddag werd het eindbedrag aan de leerlingen, teamleden en ouders bekendgemaakt.

_dsc8113.jpg 

Elk jaar komen er, naast de reguliere lessen een aantal projecten aan de orde. De afgelopen weken werd er op De Sprankel gewerkt aan een schoolbreed project over Sri Lanka. In de eigen groep en op hun eigen niveau werkten de leerlingen over diverse onderwerpen gelinkt aan Sri Lanka

_dsc8101.jpg 

Boerderij van Nambikay
Vorig schooljaar vertrokken leerlingen Nathan en Daniël samen met hun ouders en zus naar Sri Lanka om daar verder te bouwen aan het project ‘de Boerderij van Nambikay’. Deze boerderij in het noorden van Sri Lanka helpt de lokale bevolking om verder te bouwen aan een stukje werkgelegenheid en is een bron van inspiratie voor de omgeving. De boerderij wil graag een kudde geiten, om daarmee de boerderij verder uit te bouwen en winstgevend te maken. Met die winst worden lokale projecten ondersteund zodat de mensen op Sri Lanka in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Deze behoefte aan geiten was voor leerlingen en leerkrachten van De Sprankel aanleiding het schoolbreed project hierop aan te laten sluiten. Het enthousiasme van iedereen heeft geresulteerd in een enorme opbrengst voor de Boerderij van Nambikay!

De Sprankel is een gereformeerde basisschool in de Zwolse wijk Stadshagen en maakt onderdeel uit van Florion – geloofwaardig onderwijs.

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Prima initiatief. Sri lanka wordt nog steeds bestempeld als derde wereld land.
    Ondanks een overbevolking aan de wrstkust van gefortuneerde Italianen en duitsers.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.