Warmlopers halen enorm bedrag op

Zwolle – Hardloopgroep de Warmlopers heeft met de deelname aan de Zwolse Halve Marathon dit jaar een geweldig sponsorbedrag bij elkaar gelopen. In totaal is er door de hardlopers ruim 35.000 euro opgehaald. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt bij de overhandiging van de cheques aan de goede doelen van dit jaar: de Gift City en de Boerderij van Nambikay.

presentatie-sponsoropbrengsten-warmlopers-2017.jpg 

Grote groep lopers
De hardloopbeweging zamelt sinds 2007 geld in met deelname aan de Zwolse Halve Marathon. Jaarlijks doen er gemiddeld ruim 60 mensen mee. Dit jaar deden er bijna 100 Warmlopers mee. Onder hen ook weer 25 leerlingen van het Greijdanus College en een aantal lopers van de Gift City. e Citywerkers hadden zich spontaan aangemeld toen bekend werd dat de Gift City gekozen was als één van de twee goede doelen. Begeleid door nestor Jan Bakker van de Warmlopers en Eddie Sevink van Run2Day hebben zij hard getraind voor de 4 Engelse Mijl. En ze hebben de finish gehaald!

Sponsoropbrengsten
De grote groep Warmlopers hebben samen heel veel sponsors warm gemaakt om bij te dragen. Ook zijn er door diverse sponsoracties verschillende (grote) bedragen opgehaald. In totaal konden de Warmlopers een bedrag van € 10.843,- overhandigen aan Harry Wilbrink van de Gift City en van € 25.810,- aan Gerben Palland namens de Boerderij van Nambikay. In totaal hebben de Warmlopers sinds 2007 al € 230.000,- bij elkaar gelopen voor 18 goede doelen.

GBS De Sprankel
Een van de sponsoracties was een schoolbreed project op de GBS De Sprankel van locatiedirecteur én Warmloper Chris Dam. Omdat de kinderen van het gezin achter de Boerderij van Nambikay op De Sprankel zaten was het animo onder de leerlingen erg groot. Alle kinderen samen hebben met deze sponsoractie alleen al ruim € 6.700 opgehaald!

Zwolse Halve Marathon 2018
De Warmlopers kunnen terugkijken op een mooie sportieve prestatie en een geweldig eindresultaat van de sponsorinspanningen. Aan het einde van de avond werden onder het genot van een hapje en een drankje daarom alweer plannen gemaakt voor de nabije toekomst. Op weg naar deelname aan de Zwolse Halve Marathon in 2018.

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.