Avond over onze verwarde medemens

Zwolle – De afgelopen periode is er veel van doen geweest met en rond verwarde medemensen. Het lijkt alsof het aantal verwarde mensen aan het toenemen is. Iedereen krijgt of heeft er mee te maken. Mensen met een lichte vorm van Alzheimer die de weg kwijt zijn. Verslaafden en/of psychiatrisch kwetsbaren die in een eigen werkelijkheid leven. Hoe gaan we daar mee om?

Dit voorjaar bieden ZwolleDoet! en Travers Welzijn vrijwilligers weer een aantal scholingsmodules om zich verder te ontwikkelen. Deze modules gaan over communicatieve vaardigheden en begrip van voorkomende situaties waarin een hulpvrager zich kan bevinden. Kennis, ervaring en vaardigheden spelen daarbij een belangrijke rol.  Avond over de verwarde medemens
Hoe herkennen wij als vrijwilliger verwardheid. Wat is eigenlijk precies verward zijn. Hoe gaan we als vrijwilliger met verwarde mensen om. Zijn er handvaten en ervaringsverhalen? We gaan in gesprek met elkaar, samen met ervaringsdeskundigen en professionals.

Trainer is Mink de Vries, van Klankbordcluster GGZ Zwolle en van het Diaconaal Platform Zwolle(DPZ) met als aandachtsgebied de wijken.

De avond is bedoeld voor vrijwilligers, maar ook andere betrokkenen zijn welkom. Deze avond vindt plaats op 29 juni, van 20.00 uur tot 22.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaanlaan 20. Aanmelding via email gastvrijlevenZwolle@gmail.com, voor 28 juni !

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Als ik de topics zi doorblader en de commentaren analyseer, kom ik toch aan een indrukwekkende lijst aspirant kandidaten!


  ⚠️ Meld

 2. De namen gonzen mij door het hoofd.
  Ik wens mink sterkte en succes.
  Al betwijfel ik of holtenbroek wel de juiste kick off area is???


  ⚠️ Meld

 3. Dank voor het noemen van mijn naam Benny, ik voel mij vereerd. Heeft verder niks met dit onderwerp te maken Benny, maar dat flikkert er niet toe. Jij hebt je lolletje weer en dat is ook wat waard. Geniet ervan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.