Opening van de allereerste editie IJsselbiënnale

Zwolle – Op vrijdag 23 juni om 18.00 uur vindt de feestelijke opening van de IJsselbiënnale plaats in Doesburg. Uitkijkend over de IJssel wordt een kleine proeverij geserveerd van de kunstroute en het rijke activiteitenprogramma dat deze zomer te zien is langs de IJssel. Vervolgens worden de 26 kunstenaars van de kunstroute aan de bezoekers voorgesteld die in de eerste weken van juni de kunstwerken langs de IJssel hebben gebouwd. Deze kunstroute met 26 kunstwerken is te zien langs de 100 kilometer lange fiets- en wandelroute door onze mooie Hanzesteden en uiterwaarden. Vrijwilligers, organisatoren, kunstenaars, theatermakers, muzikanten, beleidsmakers, bestuurders, sponsoren, vrienden, boeren, schippers én natuurlijk de IJsselvallei bewoners bouwen aan de IJsselbiënnale 2017. Samen geven we het feestelijke startsein voor een mooie zomer vol kunst en cultuur!

campagnebeeld_ijb.jpg 

Tijdens het feestelijke openingsprogramma is er een excursie naar kunstwerk Marieke de Jong, optredens van Mariëtte Hehakaya en The Colour of Sound Band, synchroonzwemmers in de IJssel, de Claxophone, Johanneke ter Stege, bezichtiging tweemaster de Tukker en DJ Michael Rhebergen. Na de officiële openingshandeling zijn er foodtrucks, is de bar open en klinkt er muziek langs de IJssel!

Over de IJsselbiënnale
Deze zomer vindt in de IJsselvallei de IJsselbiënnale plaats met 26 kunstwerken van internationale kunstenaars tussen Doesburg en Zwolle. De route meandert langs de IJssel, mooiste rivier van het land. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven. Bezoeker kunnen kiezen uit de vele etappes, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht waarin je alles ziet. Tickets voor de kunstroute, inclusief een routekaart, zijn te koop bij de diverse startpunten van de IJsselbiënnale of via www.ijsselbiennale.nl. Hier kunt u ook meer informatie over de opening lezen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @Robbi; de ‘kunstwerken’ staan ook langs de IJssel bij Zwolle.

    Toevallig zag ik afgelopen weekend wat van de ‘kunstwerken’ staan, maar bij sommige dingen dacht ik dat er vuilniszakken in de heg waren gewaaid.

    Het is (weer) van die kunst dat de ‘kenners’ het vast geweldig vinden, maar dat de gemiddelde inwoner denkt: “Dit geld had ook vast anders besteed kunnen worden” en daar ben ik het dit keer wel mee eens.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.