Cibap Graduates in Fundatie en Stadhuis

Zwolle – Onder de titel ‘Cibap Graduates 2017′ tonen vanaf eind juni ruim 200 examenkandidaten van Cibap vakschool voor verbeelding hun eindwerk in het Zwolse Stadhuis en Museum de Fundatie. Van film tot interieurbouw, van designmeubelen tot mediavormgeving en van fotografie tot ruimtelijke objecten en restauratie/decoratie schilderen. Studenten presenteren hun werk van 5 t/m 13 juli in het Stadhuis. Daarnaast zijn per opleiding drie studenten genomineerd voor de Cibap Talent Award. Hun werk is van 27 juni t/m 16 juli te zien in Museum de Fundatie.

ruimtelijk_vormgever-lisa_botter-w.jpg

Cibap vakschool voor verbeelding is een toonaangevende mbo waar talentvolle studenten worden uitgedaagd uit te blinken als toekomstige beroepsbeoefenaar in de creatieve industrie. Al meer dan zestig jaar is het Cibap specialist in het opleiden van vakmensen. De toekomstige professionals ontmoeten elkaar hier. Zij leren hun creatieve ideeën om te zetten in beelden, steeds meer met oog voor economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Creativiteit, vakmanschap, ondernemendheid, omgevingsbewustzijn en communicatie vormen de kernwaarden binnen alle opleidingen.

creatief_vakman-wouter_van_der_ploeg-04-w.jpg
restauratieschilder-carolien_wesselink-02-w.jpg

Kunstcentrum Het Langhuis verbindt voor het tweede achtereenvolgende jaar de ‘Langhuis Talent Award’ aan alle examenexposities van creatieve opleidingen in Zwolle. Naast het Cibap exposeren ook studenten van Artez Hogeschool voor de kunsten (van 6 t/m 16 juli in de Grote Kerk), Het Deltion College (van 6 t/ 12 juli in Schouwburg Odeon en in het Celehuis) en Industrieel Product Ontwerp en Bouwkunde van Hogeschool Windesheim (4 t/m 10 juli in Kunstcentrum Het Langhuis).

Kunstcentrum Het Langhuis wil met de Award het belang van creatief talentontwikkeling in de stad Zwolle onderstrepen en heeft daarom samen met de verschillende onderwijsinstellingen deze prijs in het leven geroepen. Een onafhankelijke jury zal op 12 juli de winnaars bekendmaken. Het werk van de 20 genomineerden en de 4 uiteindelijke winnaars zal van woensdag 19 juli t/m zondag 13 augustus in Kunstcentrum Het Langhuis te zien zijn.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.