Lezing “Tussen hoofddoek en naaldhak”

Op uitnodiging van Bibliotheek Zwolle geeft de Zwolse schrijfster en journaliste Bea Mol op woensdagavond 12 december in de Statenzaal van de centrale bibliotheek een lezing over krachtige vrouwen van de islam. De lezing sluit aan bij de themamaand “Religie”.

In mei 2007 verscheen het eerste boek van Bea Mol. Zij heeft er ruim een jaar aan gewerkt, maar ondanks dat blijft het thema van “Tussen hoofddoek en naaldhak” zeer actueel. Zij  sprak met zestien moslimvrouwen van uiteenlopende leeftijden en met verschillende culturele achtergronden en interesses. Het boek is een weergave van deze zeer openhartige gesprekken over o.a. vrouwzijn, liefde, seksualiteit en moederschap. Hoe verschillend de visie van de vrouwen ook mogen zijn, hun zelfbewustzijn hebben ze gemeen.

Het beeld van veel Nederlanders van een moslima is een vrouw met een hoofddoek en een lange jas. Kledingstukken die voor velen een symbool zijn van de achtergestelde positie van vrouwen in de islam. Naar aanleiding van haar gesprekken met moslimvrouwen spiegelt Bea Mol een ander beeld voor, namelijk dat van krachtige vrouwen.                                                                             

Bea Mol

De Zwolse schrijfster is afgestudeerd in de Turkse taal en cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Ze is werkzaam als docente Nederlands voor anderstaligen (onder meer bij Travers Zwolle) en freelance journaliste. Haar specialisme is de multiculturele samenleving.

Bibliotheek Zwolle organiseert deze lezing in het kader van de themamaand “Religie”.

De lezing begint om 20.00 uur in de Statenzaal van de bibliotheek (Diezerstraat 80).

Entreekaarten kosten 6,50  en 5,- (bibliotheekleden) en zijn verkrijgbaar bij de receptie van de centrale bibliotheek. Telefonisch reserveren van kaarten is ook mogelijk (4217278).

Artikel delen:

Reageer