Mensen helpen met je luisterende oor

Zwolle – Sensoorlocatie Zwolle is hard op zoek naar nieuwe luisterhelden voor het vrijwilligersteam. Een luisterend oor verzacht pijn, geeft inzichten en kan zelfs levens redden. Ieder mens heeft wel eens zo’n begripvol luisterend oor nodig maar het lijkt een schaars goed te worden. Steeds meer mensen komen hiervoor terecht bij de vrijwilligers van de anonieme hulplijn Sensoor.

De vrijwilligers voeren dagelijks bijna 1.000 gesprekken met mensen die angstig zijn, het leven niet meer zien zitten, onzeker zijn of gewoon behoefte hebben aan contact. Alles wat er zich in een mensenleven voordoet, komt voorbij aan de telefoon, chat en mail. Ieder gesprek is dan ook anders. Vrijwilliger Dirk vertelt: ‘’Een gesprek gaat vaak over schijnbaar onbelangrijke zaken, als een praatje over de heg waarin ik de rol van buurman vervul. Soms met mensen die al dagen niemand hebben gesproken en gewoon even hun verhaal kwijt willen. Maar ik luister ook naar de worstelingen van het leven. Gezondheidsproblemen, gedoe met instanties, ruzie in de familie, kinderen die op het slechte pad zijn geraakt.”

Ben jij iemand die goed kan luisteren en heb je interesse in je medemens? Dan komt Sensoor graag met je in contact. Je wordt voor dit zinvolle werk goed getraind en begeleid door beroepskrachten. Je oefent gespreksvaardigheden, verdiept je in thema’s die veel voorbij komen en je leert grenzen te stellen. Dirk: ‘’Soms reageren mensen hun boosheid en machteloosheid op jou af. Het is dan de uitdaging om toch in contact met ze te komen terwijl je je eigen grenzen bewaakt.” Kortom, het is vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Je luisterdiensten kun je flexibel inplannen en thuiswerken is mogelijk. Je doet in tweetallen dienst en je traint met een enthousiast vrijwilligersteam en je krijgt persoonlijke begeleiding. Aanmelden kan via www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk.

Er is een informatiebijeenkomst gepland op donderdag 13 juli om 15.00 uur in Zwolle.

Sensoor
Sensoor, opgericht in 1958, is 24/7 bereikbaar voor een anoniem gesprek per telefoon, chat en mail. Met dank aan ruim 1000 vrijwilligers uit het hele land die worden getraind en begeleid vanaf 25 locaties, waaronder in Zwolle.

Artikel delen: