Pop up cinema van Filmtheater Fraterhuis

Zwolle – Het Fraterhuis viert de zomer met de kleinschalige intieme pop up cinema op het Celeplein en de grootschalige gratis toegankelijke buitenfilm op de Blijmarkt. In juli en augustus verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel meerdere buitenfilmvoorstellingen. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film.

Pop Up Cinema Celeplein
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli start om 22.00 uur de indrukwekkende film ‘I, Daniel Blake’ waarin een arbeidsongeschikte man alles moet doen om zijn hoofd boven water te houden. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken dit tot een oprechte, emotionele en uiterst innemende film. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli is om 21.45 uur de ontroerende komedie ‘Demain tout commence’ te zien over een man wiens leven op zijn kop gezet wordt wanneer hij de verantwoordelijkheid krijgt voor zijn jonge dochter. Een hartverwarmende film met in de hoofdrol Omar Sy (‘Intouchables’) over opgroeien, verantwoordelijkheid en ouderschap

Op vrijdag 4 en 5 augustus en op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus organiseert het Fraterhuis opnieuw buitenfilms. De titels volgen in juli. We hopen op zwoele zomeravonden en zetten op het knusse Celepleintje de stoelen én dekentjes alvast klaar. De kaarten voor deze buitenfilms kosten €6,50 voor Vrienden en €8,50 regulier.

Gratis Buitenfilm Blijmarkt
Het Fraterhuis sluit het zomerseizoen af met de gratis toegankelijke buitenfilm in het Celekwartier. Op donderdag 31 augustus om 21.30 uur vertoont het Fraterhuis een premièrefilm op groot doek. Op een stoeltje op de Blijmarkt, of vanaf het terras; iedereen in Zwolle is welkom om gratis te komen kijken naar deze film in een bijzondere ambiance. De toegang is gratis en stoelen en kleedjes zijn aanwezig. Edities uit voorgaande jaren waren een doorslaand succes, dus noteer de datum alvast.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen: