1e herenteam TV Triade wint teamcompetitie

Zwolle – Opnieuw gingen de heren van triathlonvereniging Triade uit Zwolle er met de winst vandoor. Dit keer in de derde competetitiewedstrijd van de 2eDivisie Noord afgelopen zaterdag. In eewolde waren Tim Hezemans, Óscar Torrez Fernandez, René Poppe en Peter van Grootheest oppermachtig op de Olympische Afstand. Met nog twee wedstrijden te gaan, staan de Zwollenaren u bovenaan in het klassement, na winst in de eerste competitiewedstrijd in Arnhem en een derde lek tijdens de tweede wedstrijd in Almere.

herenteam_triade_wint_in_zeewolde.jpg 

Op het zwemonderdeel (1500 meter) lagen de mannen van Triade al op kop van de wedstrijd. Peter an Grootheest kwam als eerste uit het water op de voet gevolgd door Tim Hezemans en Oscar Torrez. Hezemans kwam na iets meer dan een uur fietsen (40 km) en ruim 37 minuten ardlopen (10 km) als tweede over de finish in Zeewolde. Torrez volgde op 1 minuut als derde. Poppe was tijdens het fietsen en hardlopen begonnen aan een ware inhaalrace en eindigde uiteindelijk op een uitstekende 11e plek met vlak daarachter Peter van Grootheest op een 12e plek. Al et al samen goed voor de teamoverwinning en een eerste plek in de tussenstand. Hellas uit trecht en Triathlon Soest staan respectievelijk 2e en 3e in de tussenstand van de 2eDivisie Noord.

In Zeewolde kwam het derde herenteam van TV Triade ook in actie. Rob Verwey, Jeroen van Dijk, Martijn ten Wolde en Marcel Diender eindigden op een prima 15e plaats in de 4eDivisie Noord. Zij staan nu ook 15e in de tussenstand van de 24 teams, met nog drie wedstrijden te gaan. De volgende wedstrijd in de triathlon teamcompetities is op 15 juli in Rotterdam. Dan staat er een sprint stayerwedstrijd op het programma waar alle teams van alle niveaus uit Nederland in actie komen. Voor Triade komen drie herenteams en het damesteam in actie. TV Triade is een triatlon- en duatlonvereniging met ruim 100 leden. Naast volwassenen, is de Zwolse vereniging dit seizoen bezig met het opstarten van een jeugdafdeling. Triade wordt gesponsord door KokkieBikes en LopersCompany.

Artikel delen: