Nieuwe sfeerverlichting in Zwolse binnenstad

Zwolle – Samen met het ZwolleFonds gaat de gemeente investeren in nieuwe sfeerverlichting om de binnenstad in de wintermaanden aantrekkelijker en feestelijker te maken. De verschillende straten en buurten in de binnenstad worden door sfeervolle verlichting met elkaar verbonden, maar krijgen ieder een eigen uitstraling.

impressie_bethlehemkerkplein.jpg

Gemeente en ZwolleFonds hebben gekozen voor het voorstel van Starlight. In dit voorstel krijgen alle winkelstraten een eigen herkenbare sfeer. De sfeerverlichting is duurzaam (LED) en komt in alle straten waar ondernemers van het ZwolleFonds zijn gevestigd. Het gebied waar sfeerverlichting komt te hangen is twee keer zo groot als in voorgaande jaren. Dat betekent dat onder andere ook de Thorbeckegracht, Jufferenwal en het Spinhuiskwartier feestelijk worden verlicht.

impressie_sassenstraat.jpg 

Daarnaast worden ook de bomen op de pleinen en de bruggen over de stadsgracht in de maanden november tot en met januari voorzien van sfeerverlichting. Verder zullen er op verschillende plekken in de binnenstad opvallende lichtobjecten komen. De verschillende objecten vormen een lichtroute door de stad. De verlichting zal eind oktober worden opgehangen.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Ik vind het een goed initiatief net zoals al die schitterende plantenbakken en geveltuintjes. De stad wordt er aantrekkelijker door, je voelt je er meer welkom. Super!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.