Politie onderzoekt mishandeling

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling die zondagavond 25 juni rond 23.00 uur plaatsvond op de Plattenborgstraat. Een Zwollenaar is mishandeld nadat hij een buurman had gevraagd of de muziek wat zachter kon.

Nadat de man aan de deur was geweest liep de situatie uit de hand en werd hij door één van de gasten van zijn buurman mishandeld. Daarna ging de dader er van door in een stationwagen met handelaarskentekenplaten en zilveren dak dragers. Omstanders belden de politie. Agenten zagen een voertuig rijden terwijl ze onderweg waren naar de Plattenborgstraat. Ze controleerden het voertuig maar de inzittenden bleken niet bij de mishandeling betrokken te zijn. Eén van de inzittenden vond het echter wel nodig om de agenten te beledigen.

De politie heeft ondertussen al meerdere getuigen gesproken en er is een duidelijk signalement van de dader. Het gaat om een blanke man met een stevig postuur. Vermoedelijk is hij rond de 40 jaar oud. Hij heeft kort haar met een kuif aan de voorkant. Hij droeg een blauw shirt en een korte broek. Na de mishandeling reed hij dus weg in een stationwagen met handelaarskentekenplaten en zilveren dak dragers. Bent of kent u deze man? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Wat valt er nou te onderzoeken als de dader bekend is en de politie weet wat er gebeurd is met de mishandelde man.
  Is er soms drank in het spel geweest?


  ⚠️ Meld

 2. Nadat de man aan de deur was geweest liep de situatie uit de hand en werd hij door één van de gasten van zijn buurman mishandeld.

  Lijkt me een bekende dan. Van de buurman iig.


  ⚠️ Meld

 3. Wat kansloos weer dit, je mag blijkbaar tegenwoordig niet eens meer vragen of het wat minder kan; Krijg je gelijk klappen.

  Proefballonneje:
  Is het niet een idee om de buurman aansprakelijk te stellen? Was een gast van hem. Wil hij er zelf niet voor opdraaien, dan zal hij de naam van de persoon door moeten geven.
  Zo werkt het toch ook bij een bekeuring? Als ik mijn auto uitleen aan de buurman en hij krijgt een bekeuring (bijv.voor snelheid/rood licht), dan krijg ik toch ook de bekeuring?
  Denk dat dit volk dan snel de naam doorgeeft.


  ⚠️ Meld

 4. Veel sterkte voor het slachtoffer, dat was ik in mijn eerste post vergeten. Hoop dat hij snel opknapt, met name mentaal. Kan me voorstellen dat het je niet in de koude kleren gaat zitten.

  @Plantje: Klopt volgens mij en daar zal wettelijk het verschil ook liggen, tussen overtreding en misdrijf.
  Ik zou alleen zo graag willen dat dit soort randdebielen snel opgepakt worden, hoewel ze na 40 uur schoffelen waarschijnlijk het slachtoffer nog een keer gaan intimideren.
  Hoe vaak komt het niet voor dat slachtoffers “vluchten” door te verhuizen en de dader gewoon door gaat met zijn leven.
  Blijft toch bijzonder.


  ⚠️ Meld

 5. Buurman kan niet worden aangeklaagd voor het bewust verhinderen van de rechtsgang?
  Hij houdt immers bewust belastende informatie achter.


  ⚠️ Meld

 6. Jarenlang met veel plezier mogen wonen.
  Tegenwoordig aan de rand van zwolle met nog meer plezier en vrijwel geen criminaliteit


  ⚠️ Meld

 7. We zouden eigenlijk gewoon allemaal voor zijn huis moeten gaan staan tot hij de naam geeft van die gast van hem. Belachelijk dit.
  Dat die man kan slapen ’s nachts.
  Stegeman erachteraan :D:D
  (Die kwam ook uit Zwolle toch?)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.