Uitbreiding van de hardloopgroep Empower

Zwolle – Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren.

arne_en_danny.jpg

Met de uitbreiding van de hardloopgroep van stichting Empower voor mensen met een ASS, adh en behoefte aan meer structuur kunnen nog meer mensen plezier beleven aan deze sport. Met gekwalificeerde begeleiders verzorgt Stichting Empower een wekelijkse meerdere trainingen, zowel individueel als in groepen. Je maakt contact met leeftijdgenoten en leert samenwerken volgens vaste afspraken. En het allerbelangrijkste; lekker hardlopen met z’n allen, zelfs aan mooie regionale hardloop evenementen.

running.jpg 

stijn.jpg 

q.jpg

 

 zoey.jpg

Doe gezellig mee
Elke woensdag wordt onder andere getraind vanaf 19:00 uur bij AV PEC 1910. Dit is een gezamenlijke training waarbij meerdere trainers en begeleiders aanwezig zijn. Na een gezamenlijke warming up wordt de groep vervolgens op verschillende niveaus ingedeeld. Heb je zin om mee te doen met de hardloopgroep van stichting Empower? Meld je dan aan bij onze hardloop coördinator Arne Mulder door een mail te sturen naar running@stichtingempower.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar Empower, telefoonnummer 038-3030128.

Uitgangspunten van de hardloopgroep.
Het belangrijkste uitgangspunt van de hardloopgroep is met anderen plezier beleven en in een pedagogisch veilige omgeving naar een mooi haalbaar hardloop doel toe werken. Daarnaast zijn dit onze uitgangspunten:
• De deelnemer staat in zijn of haar kracht
• De wensen van de deelnemer staan centraal (en niet de ass, adhd of behoefte aan structuur )
• We zoeken aansluiting bij het bestaande sportaanbod
• Er wordt gewerkt volgens het motto: ‘Normaal waar het normaal kan en speciaal waar het speciaal moet’, anders gezegd ‘Het gaat zoals het moet en anders moet het maar zoals het gaat’
• Deelname is simpel, uitvoerbaar en structureel
• We bieden veiligheid door structuur en persoonlijke aandacht, met zorg op maat
• De deelnemer ervaart succeservaringen en doet zelfvertrouwen op
• We bevorderen een gezonde levensstijl

Stichting Empower – De kracht van autisme
Empower betekent zoveel mogelijk eigen regie voeren, zelfstandig beslissen. Stichting Empower zet zowel mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) als hun begeleiders in hun kracht. Het symbool van onze Stichting is opplussen; streven naar verbetering en groei in ontwikkeling vanuit succeservaringen. De jongere zelf staat centraal tijdens de begeleiding. Wat en hoe wil iemand leren? Door te zorgen voor een goede vertrouwensband tussen jongere en pedagogisch medewerker, ontstaat een veilige sfeer waarin de jongere zich kan ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied en bij praktische vaardigheden in het dagelijks leven. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingempower.nl

 

Artikel delen: