Nieuwe hoofdtrainer KV Oranje Zwart

Zwolle – Aldrik Rijks wordt de nieuwe hoofdtrainer van KV Oranje Zwart. Het bestuur van KV Oranje Zwart is met Aldrik Rijks overeengekomen dat hij komend seizoen als nieuwe hoofdtrainer aan de slag gaat. Aldrik is geen onbekende voor Oranje Zwart. Aldrik is als bestuurslid, selectiespeler en als trainer/coach al lange tijd betrokken bij onze vereniging.

Als speler heeft hij gespeeld bij KV Noordenveld van 1990-1999. Met zijn team is hij gepromoveerd naar de junioren hoofdklasse. Vervolgens heeft Aldrik van 1999-2004 hoofdklasse gespeeld en reserve overgangsklasse/1e klasse. Zijn hoogtepunten zijn de kampioenschappen bij VDW-OLS naar de reserve overgangsklasse en promotie in het seizoen 2013-2014 met Oranje Zwart 1 naar de 1e klasse. 

Aldrik is, mede op basis van zijn korfbalervaring, tactisch sterk. Aldrik heeft de ambitie uitgesproken om de selectie beter te laten samenspelen om vervolgens toe te werken naar dynamisch korfbal waarbij iedere speler belangrijk word. Zijn overtuiging is dat dit bijdraagt aan het rendement van de selectie en daarmee het resultaat.

Naast het bestuur is ook met enkele selectiespelers gesproken en zij hebben het bestuur laten weten de komst van Aldrik te ondersteunen. Het bestuur verwacht dan ook dat hij met zijn ervaring het vlaggenschip van Oranje Zwart weer op de juiste koers brengt. Wij wensen hem daarbij veel plezier en succes toe!

 

Artikel delen: