Jenapleinschool viert 30 jarig jubileum

Zwolle – Op vrijdag 30 juni aanstaande viert de Jenapleinschool samen met alle kinderen, ouders en medewerkers dat de school 30 jaar bestaat. De gehele dag wordt het één groot feest in het karakteristieke schoolgebouw en op het aangrenzende Assendorperplein. In de ochtend maken alle kinderen hapjes klaar voor een grote picknick op het Assendorperplein. De picknick is voor de hele school, ouders zijn dus ook welkom. Tegen het eind van de ochtend loopt men langs de vele hapjes, kiest iets lekkers uit en mag vervolgens op een kleedje gaan zitten. Maatjes uit de onder-, midden- en bovenbouw helpen elkaar daarbij en lopen samen langs al het lekkers dat voor de feestbeesten klaarstaat. Dit helpende element is kenmerkend voor het Jenaplanonderwijs.  

toos_ligtenberg_leert_jenapleinkinderen_een_lied.jpegFoto’s: Toos Ligtenberg leert de kinder en een lied

De lunch wordt omlijst door muzikale uitvoeringen in de Muziektent. Alle 13 stamgroepen (combinatiegroepen met drie leerjaren) brengen speciaal voor deze gelegenheid een nieuw groepslied ten gehore. De liedteksten artistiek multi-talent Toos Ligtenberg van De Lichte Kwelling Theaterproducties samen met de kinderen gemaakt. Producer Jonas Korte heeft de muziek verzorgd. En er is niet alleen aan de muziek gedacht, de groepsliederen zijn ook voorzien van dansmoves. 

toos_lugtenberg_leert_de_kinderen_een_lied_1.jpg  

Bij slecht weer wordt de GVR-zaal gebruikt voor de presentaties. Weer of geen weer, het zal de pret niet drukken. Er wordt door iedere stamgroep al geruime tijd geoefend, dus het belooft vrijdag een viering te worden van hoog niveau.

 

Artikel delen: