De Schatkamer helpt CliniClowns

Zwolle – Cultuurschool en kindcentrum obs de Schatkamer organiseert woensdagmiddag 5 juli aanstaande een kunstmarkt en veiling voor het goede doel. Hiervoor zijn de leerlingen van de Schatkamer al weken aan de slag om kunstwerken te maken. Het geld dat met de kunstactie bijeengebracht wordt is voor de CliniClowns.

kunstwerk-leerling_in_actie.jpg 
Leerling in actie

Actief aan de slag met kunst
Het is logisch dat de Schatkamer kiest voor een actie waarbinnen cultuur een groot aandeel heeft. De school heeft namelijk een cultuurprofiel en daar hoort actief kunst beleven helemaal bij. De kinderen zijn al weken in de weer om kunstwerken te maken, die verkocht zullen worden op de kunstmarkt. Naar aanleiding van grote voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, zoals Van Gogh, Giacometti en Pollock, worden prachtige werken vervaardigd. Iedere groep maakt ook nog eens samen een groot doek. Deze kunststukken worden per opbod verkocht aan ouders en andere belangstellenden. Sophie (leerling): "Het is fijn om zelf iets moois te maken voor een goed doel, zoals zieke kinderen weer even blij maken."

kunstwerk01.jpg 
Kunst van groep 5 n.a.v. Alberto Giacometti

kunstwerk02.jpg 
Schilderij door groep 3 n.a.v. Jackson PollockSchilderij door groep 3 n.a.v. Jackson Pollock

Kunstmarkt en veiling
Woensdag 5 juli om 12.30 uur wordt de kunstmarkt geopend en kunnen ouders het werk van hun kinderen kopen. De grote doeken worden om 12.45 uur geveild in de grote hal. Met de opbrengst van de kunstactie kunnen de CliniClowns nog meer zieke kinderen laten lachen, ontspannen en genieten, zodat zij de zorgen van het ziek zijn kunnen vergeten en weer even kind kunnen zijn!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Prima initiatief.
    Wat fijn dat de nederlandse cultuur onder de aandacgt wirdt gebracht. Je zou bijna vergeten dat we er eentje hadden.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.