Prikkeldraad vrij Overijssel

Zwolle – Beleidsmakers en praktische doeners zijn belangrijk om van Overijssel een mooie en duurzame provincie te maken. Maar veel prachtige natuur-, milieu- of duurzaamheidsprojecten komen voort uit een droom of visioen. Natuur en Milieu Overijssel is daarom elk jaar op zoek naar dromers en visionairs. Dit jaar wint Theo van Piekartz de prestigieuze titel en een geldbedrag.

prikkeldraad.jpg 

"We ontvingen mooie dromen en lazen veel leuke en interessante ideeën. Toch sprong er voor ons er 1 duidelijk bovenuit: de droom van Theo van Piekartz uit Oldenzaal voor een prikkeldraad vrij Overijssel. Op het Veldsymposium van Natuur en Milieu Overijssel, aanstaande vrijdag om 15.30 uur, maken we de winnaar van het Groene Visioen bekend en overhandigen wij hem de geldprijs van €250. Waar gewenst, bieden wij de winnaar aan om een beeldmerk of logo voor het project te maken en is het mogelijk om Natuur en Milieu Overijssel in te schakelen voor organisatorische ondersteuning."

Theo van Piekartz is voorzitter van IVN Oldenzaal. Hem viel het op dat er op heel veel plekken prikkeldraad te vinden is dat geen functie (meer) heeft en ongebruikt en afgedankt in de natuur blijft liggen, met alle risico’s van dien. Zijn plan is om met alle 17 IVN afdelingen een actie op touw te zetten om niet meer gebruikt prikkeldraad te verzamelen. Bij de actie worden leerlingen van groep 8 van de basisscholen betrokken. De opbrengst gaat naar een oud ijzerhandelaar, waar 1 kg ijzer 0,14 eurocent oplevert. De totale opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.

 

Artikel delen: