Opheldering einde initiatief windmolens

Zwolle – Vrijdag legden de drie initiatiefnemers van windenergie op Voorst – Scania, Vereniging Blauwvinger Energie en hogeschool Windesheim – hun plan voor windenergie stil. De GroenLinks fractie in de Zwolse gemeenteraad betreurt het dat de initiatiefnemers zich genoodzaakt zagen deze stap te zetten. "Hoewel dit besluit niet onverwacht komt, betekent dit een forse tegenvaller voor de stad. We staan voor een enorme opgave om al onze energie duurzaam op te gaan wekken. Daar hoort windenergie onherroepelijk bij", aldus raadslid Remko de Paus.

"Doordat het college nooit duidelijkheid heeft willen verschaffen, zitten de initiatiefnemers én de stad nu met de gebakken peren. Het gaat ons niet eens alleen om deze locatie, maar elk volgend voorstel voor windenergie zal vanaf nu door de stad met argusogen worden bekeken." Het Zwolse college staat zich graag voor op haar openheid naar initiatieven uit de stad, via het programma Initiatiefrijk Zwolle. "Dat dit dan juist op een van de belangrijkste thema’s voor de stad zo grandioos mis gaat, vinden wij onbegrijpelijk. Geen moment is duidelijk geworden wat het college met het initiatief aan wilde", stelt De Paus. Nu de samenwerking tussen de initiatiefnemers is beëindigd, is het voor GroenLinks tijd te analyseren wat er allemaal mis ging. Komende maandag vraagt de fractie daarom om opheldering aan het college.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gelukkig afgelopen deze soap. Terwijl de stroomprijzen dalen door een overaanbod uit o.a. Duitsland gaat Zwolle drie foeilelijke windmolens plaatsen. Hoe bedenk je het.

    Typisch denken van Groen LInks en Christen Unie…wereldvreemd!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.