De reizende tentoonstelling ‘You and I in de wijk’

Zwolle – Op 26 juni 2017 is de reizende tentoonstelling ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen opgesteld in het Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, Zwolle. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen binnen het project World Press Photo 16 – KidsRights – You and I, welke in de Grote Kerk Zwolle was te zien van 8 maart tot 3 april 2017.

dsc_8090.jpg 

Door een breed draagvlak en een goede samenwerking met onderwijs, maatschappelijke en culturele instellingen en bedrijfsleven in de stad heeft de organisatie besloten de expositie ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen het komend jaar op reis te laten gaan. Het startsein voor de reis is gegeven door Hbo Journalistiek Windesheim, waar de expositie heeft gestaan van 12 april tot 12 juni 2017. Nu is het Provinciehuis aan de beurt van 26 juni tot 25 augustus 2017, waar hij van 08.00 – 17.00 uur te bezichtigen is. De tentoonstelling portretteert verschillende generaties Zwollenaren in hun wijk en is uniek voor Zwolle.

De provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel hebben o.a. deze tentoonstelling mogelijk gemaakt in het kader van cultuurparticipatie, deskundigheidsbevordering en talentontwikkeling.

Naast de beeldverhalen worden ook de winnende foto’s van de fotowedstrijd ‘You and I voor amateurs en professionals’ vertoond. De vakjury onder leiding van voorzitter Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, heeft vijf foto’s genomineerd. De eerste prijs is gegaan naar Suzanne Hinne met haar foto ‘Before you leave’. De tweede prijs naar Joyce Netteb voor haar foto ‘Trots op jou’ en de derde prijs naar Pauli Gerritsen voor haar foto ‘Isolement’. Marjan van der Lingen, Zwolse fotograaf, heeft de publieksprijs gewonnen met haar foto ‘Moment van tederheid bij afscheid’. Twee genomineerde fotografen kregen een eervolle vermelding: Els Mondt met ‘Het Toetje’ en Bea Mol met ‘Van mens tot mens’. De vakjury is onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden foto’s.

De publieksprijzen voor de beeldverhalen van ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen zijn gegaan naar Frederik van Munster met als titel ‘De hoge spoorbrug verbindt’ en Levi Monsterman, leerling van de Jenapleinschool, met zijn beeldverhaal ‘Ons plein in de winter’.
De tentoonstelling is te zien van 26 juni tot 25 augustus 2017.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Taupe, zoals gewoonlijk klets je weer uit je nek. Overvecht is een gedateerde, Utrechtse nieuwbouw wijk. Wijk C en Oudwijk komen eerder voor die benaming in aanmerking. Daarnaast is dit een Zwols weblog.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.