Landstede Basketbal contracteert Ralf de Pagter

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Ralf de Pagter. De 27-jarige power forward komt over van New Heroes Den Bosch. "Landstede Basketbal is een topclub in Nederland en speelt nu al meerdere jaren mee om het landskampioenschap. Ik kijk er naar uit om bij deze ambitieuze club aan de slag te gaan", aldus De Pagter.

De 2.00 meter lange De Pagter ziet zijn overstap naar Zwolle als een mooie nieuwe uitdaging. "De rol die ik bij Landstede ga invullen zal anders zijn dan mijn rol in Den Bosch. In Zwolle krijg ik meer verantwoordelijkheid en ik denk ook dat het spel van Landstede Basketbal goed bij mijn kwaliteiten past", stelt de IJmuidenaar, die via Amsterdam en Rotterdam in 2012 in Den Bosch neerstreek. Met Den Bosch werd Ralf de Pagter in 2015 landkampioen. Daarnaast won hij met diezelfde club twee keer de beker en twee keer de supercup. Bij Landstede Basketbal wordt de voormalig international herenigd met Mike Schilder. "Ik heb vier jaar samengespeeld met Mike en hij is een goede vriend van mij. Hij heeft mij goede dingen over de club verteld en ik kijk er naar uit om met de prima coaches in Zwolle te werken."

Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is blij met de komst van Ralf van Pagter. "Met Ralf halen wij een ervaren speler binnen, die weet wat winnen is. Hij is een lastige speler om tegen te spelen: verdedigend sterk, actief en ‘tough’. Aanvallend heeft hij een mooi ‘hook shot’ en Ralf kan zijn tegenstander met zijn ‘outside game’ uit de comfortzone halen. Ik ben blij dat hij nu voor ons gaat spelen", aldus Adriaan van Bergen.

Artikel delen: