Jeugdsymfonieorkest Vuurvogel bestaat 15 jaar

Zwolle – Het enige jeugdsymfonieorkest uit de regio met standplaats Zwolle heeft wat te vieren! Precies vijftien jaar geleden is "De Vuurvogel" opgericht. De eerste kiem werd door de huidige dirigent Albert Dam gelegd, met een oproep in de krant om een jeugdsymfonieorkest op te zetten. Dat is gelukt, en hoe! Het huidige ‘JSO’ bestaat uit maar liefst 94 leden die wekelijks met veel plezier repeteren. Tevens is het orkest uitgebreid met de voorbereidend orkesten "de Jonge Vuurvogel" en "Vuurvogel Opstreek" die samen ook nog eens zo’n 70 kinderen onder de vleugels hebben.

pr2017_-_vv_spinhuisbrug.jpg 

Jubileumconcert in de Spiegel
Het jubileumconcert ter gelegenheid van het derde lustrum in Theater de Spiegel belooft een zeer afwisselend concert te worden, zoals de kenners dat van de Vuurvogel zijn gewend. Op het programma staan werken van o.a. Bizet, Mahler, Smetana, Copland, Giuliani, Suk en Badelt. Dit concertprogramma zal ook worden gespeeld tijdens de tournee die De Vuurvogel eind juli gaat maken naar Tsjechië met optredens in onder andere Praag, Litomysl en Theresienstadt.

izhar_en_vv_01.jpg 

Izhar Elias
Als solist speelt deze avond gitarist Izhar Elias. Elias’ trad vorig jaar net als De Vuurvogel op voor koning Willem-Alexander tijdens het Koningsconcert. Daarover zegt hij: "Het was echt fantastisch om met de Vuurvogel te spelen vorig jaar tijdens het Koningsconcert, een concert om nooit meer te vergeten. Wat een enthousiasme, energie en muzikaliteit! Ik verheug me er echt ontzettend op om weer met hen muziek te maken!"

Het jubileumconcert wordt op dinsdag 18 juli in de Spiegel gegeven om 19.30 uur en de zaal is om 19.00 uur open. Kaartverkoop aan de zaal of bij de orkestleden. Entrée 10 euro; jongeren tot 18 jaar betalen 5 euro.

Kijk voor meer informatie ook op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

 

Artikel delen: