CDA Zwolle wil ruim baan voor Zwolse kegelsport

Zwolle – De verwachting dat het Zwolse Kegelhuis plaats moet maken voor woningen, grijpt CDA Zwolle aan voor behoud van de kegelsport en de sociale functie van het pand achter de Stilohal. De motie heeft inmiddels de steun van meerdere Zwolse partijen.

Binnen de discussie over de herontwikkeling van de Stilohallocatie Zwolle aan de Van Wevelinkhovenstraat heeft het Zwols Kegelhuis een bijzondere status, vindt CDA Zwolle. De partij wil aandacht voor het Zwols Kegelhuis dat al sinds 1968 daar gevestigd is en een erkend Nationaal Kegelcentrum is. Fractievoorzitter Martijn van der Veen: "Natuurlijk snappen we dat we in Zwolle nieuwbouw nodig hebben. Tegelijk vinden we dat je netjes moet omgaan met mensen en organisaties die daar de dupe van worden. Juist het Zwols Kegelhuis is een levend stukje stadsgeschiedenis waar zowel sport op hoog niveau als vermaak in brede zin gepromoot wordt. En waar veel Zwollenaren plezier aan beleven!"

In Zwolle wordt al ruim honderd jaar georganiseerd gekegeld. Mede door investeringen vanuit de Zwolse Kegelbond is de sport gegroeid. Onlangs vond nog het Nederlands Kampioenschap plaats in het Zwols Kegelhuis, maar ook het G-kegelen krijgt er ruim baan. Naast deze sportieve activiteiten vinden er andere sociale plaats. Van der Veen: "Het Zwols Kegelhuis heeft als een soort van wijkcentrum diverse maatschappelijke rollen opgepakt, die met het sluiten van andere centra ontstaan zijn. Dat moet je koesteren." CDA Zwolle roept de wethouder daarom op om samen met het Zwols Kegelhuis te zoeken een geschikte alternatieve ruimte om de sport op topniveau en in de breedte te kunnen beoefenen. Minstens zo belangrijk vindt de partij een breed gedragen oplossing voor het eventuele wegvallen van de rol van het gebouw als buurtcentrum. "Als je als gemeente de inwoners vraagt om meer zelf te doen, moet je ze daarin ook faciliteren en tegemoetkomen."

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.