Repair Café Aa-landen in Zwolle van start

Zwolle – In de Aa-landen wordt een ‘Repair Café Aa-landen’ gestart: met elkaar kapotte spullen een nieuw leven geven! Een duurzaam initiatief in deze veelzijdige, groene wijk! Voor dit café worden vaklui en regeltantes gezocht.

repair_cafe_stadshagen_27_december_2014.jpg 

Levensduur verlengen
Duurzaamheid is een aspect waar we niet meer om heen kunnen, willen we onze aardbol leefbaar houden. Verlengen van de levensduur van een product is een manier om de afvalberg te verminderen en grondstoffen beter te benutten zonder dat (milieubelastende) processen nodig zijn om weer nieuwe producten te produceren. Helaas is het steeds meer gebruikelijk om een product dat stuk is, weg te gooien. Vaak weten we niet hoe het gerepareerd kan worden en winkels zijn nauwelijks ingesteld om iets te repareren. 

repair_cafe_stadshagen_april_2017.jpg

repair_cafe_31_januari_2015.jpg 

vinexpress_repair_cafe_januari_2017.jpg 

repair_cafe_juni_2015.jpg

Sociaal contact
Het idee achter het Repair Café is om een plek te hebben waar buurtgenoten met kapotte spullen in contact komen met vrijwilligers die herstellen als uitdaging zien en samen de klus willen klaren! Door gezamenlijk een probleem onder de loep te nemen ontstaat een plek om mét elkaar en ván elkaar te leren! Behalve je eigen kennis aanvullen of overdragen, ontmoet je andere wijkbewoners met dezelfde hobby of buurtgenoten die jou verder kunnen helpen!

Voor en door Aa-landers
In de Aa-landen wordt het Repair Café opgezet in samenwerking met de wijkvereniging SWA. Het wordt één keer per maand op vrijdag geopend en vindt plaats bij de SWA in de Bolder. Openingstijden worden vóór aanvang in overleg met de vrijwilligers bepaald.

Opstart
Wat er gerepareerd wordt, is afhankelijk van welke enthousiastelingen zich aanmelden om hun kennis te delen. In de Aa-landen is een veelheid aan kennis aanwezig om elektronische of mechanische producten te repareren, fietsen te repareren, hout te bewerken, textiel te herstellen, een losse stekker repareren, of een wollen trui weer te laten stralen! Heb jij die kennis en wil je die delen, dan zijn wij op zoek naar jou! Ook andere specifieke vaardigheden zijn van harte welkom om op één dagdeel in de maand beschikbaar te stellen. aast handige reparateurs zoeken we ook mensen die willen coördineren of zich anderszins willen inzetten.

Repair Café is een landelijk concept. Het is goed om te weten dat er via de landelijke organisatie al veel kennis en ervaring is die wordt uitgewisseld. oor de aanloop van Repair Café Aa-landen wordt gebruik gemaakt van kennis en ervaring van Repair Café Stadshagen. Repair Café Aa-landen is het 5e Zwolse Repair Café initiatief. Wij hopen u hier te ontmoeten!

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u mailen naar repaircafe@wijkgemeenschapaalanden.nl, de facebookpagina Repair Café Aa-landen bezoeken en EEN bericht achterlaten of contact opnemen met de infobalie van de SWA 038-453 98 13 (NB de infobalie is gesloten tijdens de schoolvakantie).

 

Artikel delen: