Voorlichting over gevolgen van kanker

Zwolle – IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over conditie en vermoeidheid bij mensen met kanker. Deze vindt plaats op donderdag 13 juli van 16.00-17.30 uur. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die in hun leven met kanker zijn geconfronteerd.

De voorlichting wordt verzorgd door een oncologisch revalidatiearts van Isala en een gespecialiseerd fysiotherapeut van revalidatiecentrum Vogellanden. Zij richten zich op het geven van informatie, advies en tips, waarbij aan de orde komt: een goede conditie ondersteunt de behandeling. Je voelt je beter en knapt sneller op. Wat kun je zelf doen om de conditie op peil te houden? En hoe ga je om met de vermoeidheid die hand in hand gaat met kanker? Welke rol kunnen naasten spelen als het gaat om begrip en stimulatie? Deelnemers kunnen ook met hun vragen terecht.

Aanmelden
De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats bij Nazorgcentrum IntermeZZo aan de dr. Spanjaardweg 29 (gebouw B van Isala) in Zwolle.
Aanmelding is nodig. Dit kan via de website www.intermezzo-zwolle.nl of (038) 424 6088.
De kosten bedragen 2,50 euro per persoon.

Meer voorlichting
IntermeZZo geeft, veelal in samenwerking met Isala, voorlichting over tal van onderwerpen waarmee mensen met kanker te maken krijgen. Onderwerpen zoals: weer gaan werken, hoe vertel ik het mijn kinderen, omgaan met lymfoedeem, veilig zonnen, gezonde voeding, borstprothese, intimiteit & seksualiteit, Look Good Feel Better, enzovoorts.

Deskundigen per onderwerp verzorgen de voorlichting en kunnen vragen beantwoorden.
Actuele informatie en data zijn te vinden op de website: www.intermezzo-zwolle.nl 

Achtergrondinformatie over IntermeZZo:
IntermeZZo is hét nazorgcentrum in Zwolle voor mensen met kanker en hun naasten. Er is een nauwe samenwerking met Isala Oncologisch centrum. Doel is, aanvullend op het medische traject, mensen te ondersteunen de regie op hun leven te (her)vinden.
IntermeZZo biedt ondersteuning op drie terreinen:
Een luisterend oor: inloop voor een gesprek met kopje koffie of thee in een kleinschalige huiskamer met getrainde vrijwilligers, contact met lotgenoten.
Voorlichting: informatiebijeenkomsten op gebied van voeding en gezondheid, fysieke conditie en uiterlijk, werk en sociaal leven.
Welzijn: ontspannende activiteiten zoals massage en schoonheidsspecialiste, uitjes en creatieve workshops, yoga en stresshantering.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.