Digitaal platform voor groene vrijwilligers

Zwolle – Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel hebben officieel het nieuwe digitale platform voor alle groene vrijwilligers in Overijssel: www.groenbezig.nl gelanceerd. Dit vond plaats op het Veldsymposium en netwerkdag voor vrijwilligers, die Natuur en Milieu Overijssel dit jaar op 30 juni organiseerde op Landgoed De Horte in Dalfsen, samen met Landschap Overijssel. Het platform groenbezig functioneert als een netwerk, servicedesk en etalage voor groen vrijwilligerswerk in een. Het geeft daarmee vooral ook de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor onze natuur en ons landschap een gezicht.

In Overijssel leveren naar schatting 10.00 vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan beheer en behoud en natuurbeleving van ons prachtige Overijsselse cultuurlandschap. Zij zijn van onschatbare waarde voor Overijssel. Daarnaast levert het de vrijwilligers een bijzonder zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten, gezondheid en welzijn op.

Groenbezig
Groenbezig is de plek waar je alles dat met groen vrijwilligerswerk in Overijssel te maken heeft kunt vinden. Van interessante vacatures tot leuke ad hoc klussen. Van inspirerende verhalen van vrijwilligers tot informatie over nieuwe cursussen. Van informatie en tips voor de organisaties tot een overzicht van alle groene vrijwilligers(organisaties) in Overijssel. Daarnaast enthousiasmeren we met deze website meer (nieuwe) organisaties voor groen vrijwilligerswerk en laten we zien wat er allemaal op groen-vrijwilligerswerk gebeurt in Overijssel. Het is daarmee een netwerk, servicedesk en etalage voor groen vrijwilligerswerk in een. Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel zijn de initiatiefnemers van groenbezig.nl en ontwikkelden het platform samen met een tiental vrijwilligers. Wij nodigen ook andere professionele organisaties uit zich bij het initiatief aan te sluiten. Groenbezig wordt mede gefinancierd door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Groen vrijwilligerswerk ondersteunt
Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel ondersteunen de vrijwilligers(groepen) naar behoefte. Dit kan zijn in de vorm van goede faciliteiten, kennis, advies en begeleiding. Met het platform groenbezig.nl versterken we onze service naar al die vrijwilligers en hopen dat nog meer mensen een bijdrage willen leveren aan het behoud en de beleving van ons landschap. Sommige vrijwilligersorganisaties zitten te springen om meer mensen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Prima initiatief.
    Genoeg te doen voor de dames en heren van de vrijwillige groenbrigade.berkum wordt goed onderhouden door haar bewoners, maar iedere vrijwillge groenwerker is welkom om een steentje bijvte dragen.



    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.